2020/21 英國master討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇人係報data science / business analytics 嘅
可唔可以分享俾小妹
想報,但好多要science background
Data science
我有 但例如點樣會令自己更有吸引力 除咗高分之外
整體上嚟講 英國好啲嘅學校有邊間
有 science background 已經多好多choice
呢度啲巴絲多數推G5
Edinburgh MSc Data Science都好似幾好
利申: 文科底上面既大學諗都唔敢諗
Cardiff university 算唔算雞?
Exeter, Loughborough 呢兩間都好似可以收2:2
大包圍報咗先啦,唔報唔知時運好
大部分學校都唔收報名費,即使收都係有限錢
大家有冇academic reference 好似有好多都要兩個 諗緊使唔使而家開始R
Kcl 100gbp per application
準備報2021 ucl machine learning
本身有相關經驗?
你地會經agent定自己報
自己報
都差唔多, 本身stat 底

希望下年intake 唔洗online 上啦
ug 三大engineering 2:2,有developer intern 加d IT經驗 想報imperial 果d係唔係唔洗諗 我見Manchester 個requirement 仲高過imperial 要2:1
下年一月起仲會讀d courses 不過關data science 事
Imperial個requirement唔係最少都係要2:1咩 有d仲要first hon
唔同地區有唔同requirements HK 就minimum 2:2 但佢講到明normally 會收2:1
但G5 2:2 係3.0/4.0
oxbridge 2:2 好似係3.3/4.0
咁應該冇機? ug year 1 hea到 要probation 之後keep返3.幾都冇用
黎緊qs 有d talk 見director 如果今次都冇 睇緊都要報其他雞u
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞