2020/21 英國master討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有bc 可以慢慢諗
local fee?
Ug 比oversea但master比home
你就正我都想俾local £4407 international £21950
ching讀乜野?差咁遠
我報個啲都係差一萬鎊
ResearchMPhil stat
Research
搵supervisor唔難㗎諗定題目去就得
巴打我都係bc apply,不過唔係你個科
ug 我又係比international,試緊可唔可以比local master
我而家個狀況係填完佢個fee assessment questionnaire ,等緊佢地覆我

想問你係咪都係咁?佢地有冇再challenge 你?
填得form嘅好似通常都炆炆哋
我睇過啲terms,stay 過3年就得
我stay左4年,唔係唔得下話
唔計讀書呀

咁巴打你住喺英國?
屌拎住hksar passport喺度等atas/cas去報visa
報過Exeter Birmingham 同bristol唔洗填form
Sheffield同bath要填但sheffield未覆
bath填完仲問讀完留英國定點 我答同屋企人留英
加要比住址證明佢
如果我好似你咁答佢佢會唔會同custom check你入境記錄

住址得屋企人有既英國物業,但租左俾人
水電費bank statement 都得
我得一張裝修invoice有地址

係咪一定要政府機構信先得?
同埋唔係under 我個名都得?
我報bath佢要證明我屋企人係英國 要屋企人名
你報間間都要填form?
佢有冇問埋你屋企人passport copy?

暫時得一間問(Uclan),但我估其他會問
因為我perm address填英國,但corresponding填左香港
得bath問copy
算啦,我都係乖乖地俾international 學費
費事因小失大俾人告我詐騙

因為我屋企人真係全部喺香港
佢出咩offer咪俾咩囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞