[俾啲掙扎我] 巴塞隆拿球迷討論區 (188)

1001 回覆
17 Like 26 Dislike
尼馬隨隊
好多巴迷剩係屌鳩安狗 無可否認安sir佔好大責任但球員能力呢個問題真係俾人忽視左 好多巴迷以為巴塞剩係靠體系 其實個人能力一樣咁重要 好多人話擺羅白落返中場但其實蘿蔔頭嘅個人能力根本唔足以踢巴塞正選 ag dso 呢兩個我覺得更加唔夠班 細佬仲可以有得傾 終於技術唔差 其他真係唔夠班

呢個正正係我睇法 季初我已經話ag dso羅白細佬嘅中場排位一定係細佬最頭 技術上佢已經算細膩 仲有走位肯同美斯拉邊 後上同執雞更加係成個中場最好 但係就成日傷
而家羅白 我覺得就算中場佢最多係有核心係隔離做下拉仔跑上跑落執下屎嘅角色 核心佢做唔到 佢唔係打閘都上唔到位
dso 除非打442 唔係都好難有佢嘅位 433打翼攻力埋門都唔夠勁 343又唔夠守
ag 收皮啦

羅白特點應該係變陣好用
其中一個位係羅白
你成個陣就變化多好多
之前433 343 轉又好
甚至有咩奇怪陣式要改都好
有佢係到成個陣式就可以唔洗換人都改到

Yes 所以Roberto 好重要 而且佢進步空間仲好大

之前就話蘿白萬能key好用 其實真係想佢淨係打中場咪鬼再打閘

買一個正宗右閘,羅白留低做萬能key,係最好既選擇。
好多巴迷剩係屌鳩安狗 無可否認安sir佔好大責任但球員能力呢個問題真係俾人忽視左 好多巴迷以為巴塞剩係靠體系 其實個人能力一樣咁重要 好多人話擺羅白落返中場但其實蘿蔔頭嘅個人能力根本唔足以踢巴塞正選 ag dso 呢兩個我覺得更加唔夠班 細佬仲可以有得傾 終於技術唔差 其他真係唔夠班

講左百九幾次
拎夢之隊標準根本全球圈都冇人達標
你點樣搵多個沙維返黎
我夠膽講就算比你買到華拉提過黎一樣比你地話佢未夠班

都未踢過你就話夠膽講
下下咁既心態唔怪得巴塞呢家永遠買二線啦
「反正一線都可能唔得,不如唔買/買二線算」
你既心態好適合做巴塞體育總監。

有睇過華拉堤踢波都知佢超班啦
佢既表現根本唔係其他球員可以類比

講左百九幾次
你點樣搵多個沙維返黎

Veratti 已經喺歐洲賽埸證明自己係有世界級嘅實力同潛力 佢既傳球準繩 冷靜 護球能力 巳經唔需要拗 佢一定夠班踢巴 唔係話要去返夢之隊嘅實力 但呢個球壇仲有其他勉強取代到嘅選擇 但絕對唔係dso ag roberto

難得有手足心水清

講左百九幾次
你點樣搵多個沙維返黎

Veratti 已經喺歐洲賽埸證明自己係有世界級嘅實力同潛力 佢既傳球準繩 冷靜 護球能力 巳經唔需要拗 佢一定夠班踢巴 唔係話要去返夢之隊嘅實力 但呢個球壇仲有其他勉強取代到嘅選擇 但絕對唔係dso ag roberto

難得有手足心水清

無可否認有啲青訓確實有潛力 做世界級 例如泰亞高 巴查 呢d唔應該放 但如果連球員能力都唔識分一味屌放走青訓 咁好可惜 咁其實係同巴塞d高層一樣咁廢 以為剩係玩體系 玩青訓可以幫你贏歐聯 事實個人能力先係重點 你要長期爭奪歐聯一定要全隊都係一線球員再加幾個一線頭嘅世界級球員 體系只係一種bonus 令你更加高機會令到五冠六冠
我發現好多巴迷有個謬誤。以為比機會一個球員就會令到佢成為世界級 事實就係每個人都有佢嘅潛力嘅極限 如果以爭奪歐聯 西甲 為目標嘅巴塞黎講 ag dso roberto 呢d就算achieve their potential都唔足以踢巴正選
講埋邊啲球員有個人能力同潛力 utt 蝗狗isco assencio thiago veratti 呢d咪有世界級既潛力 一個球員如果係世界級 佢一定會有一兩場驚為天人嘅表現 但你自己諗下dso ag roberto 有冇
我發現好多巴迷有個謬誤。以為比機會一個球員就會令到佢成為世界級 事實就係每個人都有佢嘅潛力嘅極限 如果以爭奪歐聯 西甲 為目標嘅巴塞黎講 ag dso roberto 呢d就算achieve their potential都唔足以踢巴正選

巨星輔以綠葉 >> 全部星
Roberto會係一個好好用嘅綠葉 再加上佢萬能插令隊波輪換更厚
Dso 作為輪換加變招都冇乜問題 佢暫時best position : Lw Lm
Ag

Roberto會係一個好好用嘅綠葉 再加上佢萬能插令隊波輪換更厚
Dso 作為輪換加變招都冇乜問題 佢暫時best position : Lw Lm
Ag

羅白對馬拉加打中場果場令我印象深刻,而且上季打黃狗打右中場都算證明左自己。佢留低左綠葉我絕對支持。
至於Dso真係雞肋feel,不過買佢返黎果陣咁平,算啦.... 要俾機會我寧願俾細佬。
講埋邊啲球員有個人能力同潛力 utt 蝗狗isco assencio thiago veratti 呢d咪有世界級既潛力 一個球員如果係世界級 佢一定會有一兩場驚為天人嘅表現 但你自己諗下dso ag roberto 有冇

Isco踢馬拉加時已經大把驚為天人表現
veratti無論係PSG同意大利國家隊已經證明佢超強個人能力

可惜係呢家好多所謂球場根本就係印象流而唔係真係睇波去評論一個球員表現。
如果真係睇多啲波,咩係世界級,咩係二線,好易分到。

Isco踢馬拉加時已經大把驚為天人表現
veratti無論係PSG同意大利國家隊已經證明佢超強個人能力

可惜係呢家好多所謂球迷根本就係印象流而唔係真係睇波去評論一個球員表現。
如果真係睇多啲波,咩係世界級,咩係二線,好易分到。
好多所謂潛力新星根本係agent同傳媒吹出黎
如果你真係確確實實睇場波會發現係吹大左。

但伊斯高華拉堤迪巴拿呢啲你睇佢地踢幾場波,就知無吹大

Ag

羅白對馬拉加打中場果場令我印象深刻,而且上季打黃狗打右中場都算證明左自己。佢留低左綠葉我絕對支持。
至於Dso真係雞肋feel,不過買佢返黎果陣咁平,算啦.... 要俾機會我寧願俾細佬。

細佬咁玻璃
Dso如果下季冇turan sub Ney都唔太雞肋la

Agger
Btw you點睇Monaco堆新仔?e.g. B. Silva Lottin Lemar Mendy
1.我識波你地唔識
2.我有遠見一早知今季會咁

我見你主力都係想表達呢兩樣野

除左要美斯返回前線/買高佬/ag paco dso digne turan 係失敗收購,我都冇乜野會認同你,我針對領隊,你針對球員

再拗又係返去上面個point,講完大家都唔係唔會buy對方意見,最重要係唔到我地話事
反正今晚之後大家都收皮
1.我識波你地唔識
2.我有遠見一早知今季會咁

我見你主力都係想表達呢兩樣野

除左要美斯返回前線/買高佬/ag paco dso digne turan 係失敗收購,我都冇乜野會認同你,我針對領隊,你針對球員

再拗又係返去上面個point,講完大家都唔係唔會buy對方意見,最重要係唔到我地話事

我係一個巴迷,我從來係想隊波證明我係錯多過我岩。
點知隊波證明我係岩。
其實我成日係巴塞官方Twitter Facebook留言屌柒高層,都只係想盡啲力。話唔定有啲會員睇到之後下次選返班正常主席。
但你講得岩,我地係改變唔到啲咩。
反正今晚之後大家都收皮

呢個真係駁唔倒

Agger
Btw you點睇Monaco堆新仔?e.g. B. Silva Lottin Lemar Mendy

講真摩納哥我少睇唔敢評論。但有一樣肯定係佢地實賣到好貴。我個人意見係倒不如儲多陣錢買啲已經充分證明自己既人
反正今晚之後大家都收皮

呢個真係駁唔倒

輸埋今晚,班友零壓力,之後果d波應該會好睇好多
老老實實,土方係某d地方有佢道理

我認同佢屌買人個到 dso頂唔到小白同paco多餘都岩嘅 但唔認同佢所謂買人嘅方針同屌msn囉 仲有要用msn刷冠而唔諗長遠住囉

其實我係屌S,唔係屌MN
我係想用MN刷冠,其實S從來係雙刃劍
你要返以前打法其實S都要棄
你想繼續直接就用S

用MN刷冠有咩問題⁇你估巴塞既優勢真係所謂既「巴塞體系」⁇ 唔好俾啲空泛虛無縹緲既野呃到啦
巴塞由一屆歐聯變五屆既優勢從來係全盛美斯小白特警沙維蘇9尼馬呢啲。

同埋我係諗得最長遠果個,我一直都話係要重青訓+巨星。
但你保證唔到青訓會再出到美斯
巨星你又唔夠皇狗有錢

所以親MN當打,我地比起世界上任何球會都仲有優勢既時候,我地係要望歐聯。

如果當美斯退役,我反而唔介意等十年重建

得喇知你勁喇
快啲pm悲觀蛇鬥j以前預測啦
如果球迷區做字數統計 巴區肯定連登之冠

講嚟講去三幅屁但又次次打咁長

我認同佢屌買人個到 dso頂唔到小白同paco多餘都岩嘅 但唔認同佢所謂買人嘅方針同屌msn囉 仲有要用msn刷冠而唔諗長遠住囉

你想繼續直接就用S

用MN刷冠有咩問題⁇你估巴塞既優勢真係所謂既「巴塞體系」⁇ 唔好俾啲空泛虛無縹緲既野呃到啦
巴塞由一屆歐聯變五屆既優勢從來係全盛美斯小白特警沙維蘇9尼馬呢啲。

巨星你又唔夠皇狗有錢

所以親MN當打,我地比起世界上任何球會都仲有優勢既時候,我地係要望歐聯。

得喇知你勁喇

唔係我勁,係你同膠層一樣又無料又自以為是姐
正正常常睇波睇得出既野都可以睇唔到

你想繼續直接就用S

巨星你又唔夠皇狗有錢

得喇知你勁喇

屌你同悲觀蛇啲用詞一鳩樣嘅

你想繼續直接就用S

巨星你又唔夠皇狗有錢

得喇知你勁喇

屌你同悲觀蛇啲用詞一鳩樣嘅
悲觀蛇2.0
放過疤區手足啦好嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞