[俾啲掙扎我] 巴塞隆拿球迷討論區 (188)

1001 回覆
17 Like 26 Dislike
Palencia係守強攻弱,只怕係新montoya

一隻攻強守弱
一隻守強攻弱
有咩唔點仲有隻羅白頭係到
夠哂啦

攻強=av
守強=palencia
平衡d有羅白頂
我覺得下季可以試一季
av下季打翼啦
打閘真係浪費左
除非轉踢343

以前巴塞閘一向一邊攻一邊守
艾比度咪做守果個
小明本身又係由翼打打下打到做左閘
如果要出小明我覺得右閘換個識守既平衡返又冇問題

一隻攻強守弱
一隻守強攻弱
夠哂啦

攻強=av
守強=palencia
平衡d有羅白頂
我覺得下季可以試一季
av下季打翼啦
打閘真係浪費左
除非轉踢343

艾比度咪做守果個

有問題,睇1415 8強首回合打psg montoya表現
好多巴迷剩係屌鳩安狗 無可否認安sir佔好大責任但球員能力呢個問題真係俾人忽視左 好多巴迷以為巴塞剩係靠體系 其實個人能力一樣咁重要 好多人話擺羅白落返中場但其實蘿蔔頭嘅個人能力根本唔足以踢巴塞正選 ag dso 呢兩個我覺得更加唔夠班 細佬仲可以有得傾 終於技術唔差 其他真係唔夠班

呢個正正係我睇法 季初我已經話ag dso羅白細佬嘅中場排位一定係細佬最頭 技術上佢已經算細膩 仲有走位肯同美斯拉邊 後上同執雞更加係成個中場最好 但係就成日傷
而家羅白 我覺得就算中場佢最多係有核心係隔離做下拉仔跑上跑落執下屎嘅角色 核心佢做唔到 佢唔係打閘都上唔到位
dso 除非打442 唔係都好難有佢嘅位 433打翼攻力埋門都唔夠勁 343又唔夠守
ag 收皮啦

一隻攻強守弱
一隻守強攻弱
夠哂啦

攻強=av
守強=palencia
平衡d有羅白頂
我覺得下季可以試一季
av下季打翼啦
打閘真係浪費左
除非轉踢343

艾比度咪做守果個

小明都要搵人接班啦 跑狗型到30一定唔掂 digne又係唔得 又係時候屌賣基馬度啦
好多巴迷剩係屌鳩安狗 無可否認安sir佔好大責任但球員能力呢個問題真係俾人忽視左 好多巴迷以為巴塞剩係靠體系 其實個人能力一樣咁重要 好多人話擺羅白落返中場但其實蘿蔔頭嘅個人能力根本唔足以踢巴塞正選 ag dso 呢兩個我覺得更加唔夠班 細佬仲可以有得傾 終於技術唔差 其他真係唔夠班

呢個正正係我睇法 季初我已經話ag dso羅白細佬嘅中場排位一定係細佬最頭 技術上佢已經算細膩 仲有走位肯同美斯拉邊 後上同執雞更加係成個中場最好 但係就成日傷
而家羅白 我覺得就算中場佢最多係有核心係隔離做下拉仔跑上跑落執下屎嘅角色 核心佢做唔到 佢唔係打閘都上唔到位
dso 除非打442 唔係都好難有佢嘅位 433打翼攻力埋門都唔夠勁 343又唔夠守
ag 收皮啦

只能講安歷基高估msn能力
宜家隊巴塞同阿根廷情況差唔多

ag 收皮啦

羅白特點應該係變陣好用
其中一個位係羅白
你成個陣就變化多好多
之前433 343 轉又好
甚至有咩奇怪陣式要改都好
有佢係到成個陣式就可以唔洗換人都改到

ag 收皮啦

只能講安歷基高估msn能力
宜家隊巴塞同阿根廷情況差唔多

所以佢咪鳩排中場囉
柏b
柏b

兩隊都好撚憎 但今日撐軌

ag 收皮啦

羅白特點應該係變陣好用
其中一個位係羅白
你成個陣就變化多好多

Yes 所以Roberto 好重要 而且佢進步空間仲好大
柏b

兩隊都好撚憎 但今日撐軌

兩隊都西波黎

ag 收皮啦

羅白特點應該係變陣好用
其中一個位係羅白
你成個陣就變化多好多

之前就話蘿白萬能key好用 其實真係想佢淨係打中場咪鬼再打閘

ag 收皮啦

羅白特點應該係變陣好用
其中一個位係羅白
你成個陣就變化多好多

之前就話蘿白萬能key好用 其實真係想佢淨係打中場咪鬼再打閘

後備做下萬能插就得 我大膽推斷佢潛力唔足以踢正選

講左百九幾次
拎夢之隊標準根本全球圈都冇人達標
你點樣搵多個沙維返黎
我夠膽講就算比你買到華拉提過黎一樣比你地話佢未夠班

Veratti 已經喺歐洲賽埸證明自己係有世界級嘅實力同潛力 佢既傳球準繩 冷靜 護球能力 巳經唔需要拗 佢一定夠班踢巴 唔係話要去返夢之隊嘅實力 但呢個球壇仲有其他勉強取代到嘅選擇 但絕對唔係dso ag roberto
Barça has reached an agreement with Valverde to replace Lucho but the squad wants Unzue. [Mundo Deportivo]

講左百九幾次
拎夢之隊標準根本全球圈都冇人達標
你點樣搵多個沙維返黎
我夠膽講就算比你買到華拉提過黎一樣比你地話佢未夠班

其實無話拎夢之隊標準 只係用一線球員標準
Barça has reached an agreement with Valverde to replace Lucho but the squad wants Unzue. [Mundo Deportivo]

Dklm 咪撚係Unzue

兩個都唔想囉講真

兩個都唔想囉講真

valverde 點都好過Unzue 啦
唔想出年又嘔血
咁你答點解費格遜用班契弟贏歐聯

世上冇球隊11個位都完美,唔識用/亂買人點都係高層體教練團隊責任啦

大佬呀,以前拉科華倫都可以爭到歐聯啦
你拎舊時黎講,個環境都唔同
你不如拎埋阿積士黎講
阿積士個例子咪青訓輝煌完無以為繼囉
睇下d分點失先

主場對皇馬,贏緊時想打守波但出杜蘭
作客切爾達,留住夢遊影帝跟大半場
對貝迪斯,入左當唔計,可以點?
對馬拉加直頭前中後有問題
呢4場有2場贏到已經係榜首,都唔數馬斯,ag派膠果d
然後再話係因為唔夠球星所以球季失敗?

而家係戰術同狀態有問題喎,我睇唔出買左華拉迪又好,isco 又好會有咩分別

雲尼亞尼都係得vardy,mahrez 兩個係叫勁少少,一樣贏英超

難聽d講,雲加拎住msn都雙冠啦

我真係好眼訓,本來想逐點逐點回你
但真係打字打到攰
我就講貝迪斯果場,就算唔計問題球,巴塞都係垃圾表現,人地一壓迫就瀨哂屎。
而且你話如果有華拉堤Isco都無分別,都未踢過你就知無分別你都幾好野

個人能力愈強既人對戰術既依賴程度就愈少,你擺咩位佢表現都唔會差得去邊。教練廢你估球員本身完全無責任?

安狗廢唔代表某啲球員唔係廢
早抖

岩牙 我夠話ramsey黎都好好唔踢過又點知
而家你睇緊呢隊係巴塞呀 係重體系多過球員架啦 告魯夫都話過唔係要十一個最強 而家問題根本係安狗亂出 出冇態垃圾 有能力一係雪一係錯位

究竟咩係巴塞體系先?巴塞體系講到尾咪又要建基於教練功力同球員能力。呢家大家以為得前者有問題,其實後者都有問題囉好無。
你估真係是但汁幾件巴塞體系青訓就踢返以前家波咩

傳控配合走位。你波都控唔掂點傳?走位你無經驗因應唔同對手佈防咁你點接應?
講到尾球員能力係最重要。

無人保證華拉堤呢啲可以即刻磨合到。
不過有人講調整期,我話我唔介意調整期。
如果時間係俾呢啲高質球員,或者高質青訓。
而唔係買返黎既二線水貨,明未?

巴塞第一個歐聯點得返黎?
朗奴高文一野罰球射爆森多利亞係乜嘢既「巴塞體系」⁇
正正就係因為下至球迷上至高層因為美斯小白沙維特警全盛時既輝煌令到佢地過份迷信同沉迷「體系」。而唔肯正視陣容老化不足既問題。
老老實實,土方係某d地方有佢道理

我認同佢屌買人個到 dso頂唔到小白同paco多餘都岩嘅 但唔認同佢所謂買人嘅方針同屌msn囉 仲有要用msn刷冠而唔諗長遠住囉

其實我係屌S,唔係屌MN
我係想用MN刷冠,其實S從來係雙刃劍
你要返以前打法其實S都要棄
你想繼續直接就用S

用MN刷冠有咩問題⁇你估巴塞既優勢真係所謂既「巴塞體系」⁇ 唔好俾啲空泛虛無縹緲既野呃到啦
巴塞由一屆歐聯變五屆既優勢從來係全盛美斯小白特警沙維蘇9尼馬呢啲。

同埋我係諗得最長遠果個,我一直都話係要重青訓+巨星。
但你保證唔到青訓會再出到美斯
巨星你又唔夠皇狗有錢

所以親MN當打,我地比起世界上任何球會都仲有優勢既時候,我地係要望歐聯。

如果當美斯退役,我反而唔介意等十年重建

Too long冇詳細睇 但係大家講啲野好多都冇衝突 教練係垃圾戰術係on9 一線(cm rb) 都要買再重用青訓加以輔助 咪撚高價買唔啱打 or唔啱戰術需要嘅so called 潛力二線撚屌

有人屌美斯但反而話俾Paco機會
咪有衝突囉

因為我講既野全部係事實,而且唔難睇得出。
有人係要懶與眾不同放大小問題而忽視大問題,咁無野好講啦。
如果球迷區做字數統計 巴區肯定連登之冠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞