抑鬱症圍爐區(6)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
想問有冇心理輔導推薦
好想屋企人移民。唔洗我為佢地諗。

而家日日都無得出街。無咩特別野鐘意做。成日都係自己一個人好無意義。 有時返工d同事唔岩傾都會好depressed ,返緊工好想𠝹手,可惜公司搵唔到cutter,唯有放咗工先有得𠝹。
可唔可以入嚟呻下覺得呢幾日就嚟谷到爆好唔開心日驚夜驚好想開窗跳落去死左佢一了百了反正我呢啲垃圾唔死都冇用做人好冇意思
唔係呢啲 rank code

例如我張紙係寫RM5
但我唔係5號房睇醫生 唔知係咪精神病種類定緊急次序啲簡寫黎
我有時都要服務精精病患既人(e.g. 自殺傾向,adjustment disorder, depression, anxiety disorder, schizophrenia),讀書果時都讀過相關既野,自己咪又係抑鬱。

讀過,學過都唔代表d咩既。考試成績幾好又點,咪又係apply 唔到出黎。 覺得自己好廢
之前有躁鬱,以為好返,開始有少少翻發嘅跡象
之前WFH,女朋友又無工開,變咗完全無私人時間同空間,工作上又不斷要同其他人溝通,開始發好多脾氣,好想搵地方收埋自己
呢幾日開始有自殺或者消失諗頭,好想一個人消失咗佢,唔想再見到任何人
好辛苦,有冇人都試過咁樣同女朋友分手?同佢十年,經歷好多,但依家真係唔想再同任何人溝通(工作除外,無辦法),好想一個人生活,唔需要配合任何人
我知自己好自私,但係真係好辛苦
今日好想自殺
其實有咩方法自殺係唔痛?
家人離開好想跟埋佢一齊走
好對佢唔住 好嬲自己對家人咁差
琴日其他屋企人執佢d野去扔
諗點解唔係扔緊我d野(即係寧願自己死)
雖然而家心情好番d
但其實朝朝訓醒第一下就係諗點解又要醒得番
好想自己唔識醒
咁就冇痛苦 冇煩惱
有冇人食完lexapro會冇記性
明明以前記野幾好
自從食完藥開始落街買漏野唔記得依樣個樣
尋日番工仲做漏野依家先記得
唔想麻煩人幫我執屎覺得自己好廢
可唔可以意外食左佢就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞