抑鬱症圍爐區(6)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
我呢排都有啲,因為我做嘢嗰陣會開住whatsapp web以前同佢嘅對話嗰版放係度,我有時有一兩下會以為我冇同佢分開,但我理智上係清楚我同佢分開咗好耐嘅⋯

但認真㗎,有需要搵人傾你就上嚟啦,係幫唔到你,俾我哋聽你訴下苦都好丫⋯我哋一齊走返出去
我冇資格再打俾佢但我會睇返以前嘅對話,有啲開心嘅對話睇返都好嘅,就係嗰啲時候我有時會誤會冇同佢分開

有朋友陪好好,至少令你開心啲,你至少有兩個鐘可以放鬆下,唔使咁辛苦,如果搵唔到人傾就上嚟,我好得閒

冇事嘅,一切都會過去嘅,一齊行過去
我明個人負既時候好難欣賞自己 但係可以學識下
有時想走出個失敗既牛角尖可以試下諗下自己好既野
個人感覺會好少少
唔是同人比較 但自己同自己講原來我都做到xx
我有時放負都會試下咁樣 有時都work

屋企人知唔知你個狀況? 如果唔知道可能未必理解
再唔係買d野塞住d門罅 佢地唔改就自己搵辦法
我都係咁啲人話諗吓你想做嘅嘢,我都冇嘢想做乜都冇⋯諗諗吓仲衰,好羨慕人哋有夢想有目標有生存嘅動力,佢哋係生活係世上我係生存係世上,世上好多嘢我都唔明點解咁,我每日都諗點解會咁⋯

睇返ex追我嗰陣話因為我好樂觀,睇完特別諷刺其實我嗰陣只係冇將悲觀表現出嚟,而同佢一齊嗰陣我就真係俾佢嘅樂觀感染到姐
我仲癲到發夢俾佢鬧/發夢冇分開過,我驚我再咁落去會有其他病,到時更加黑人憎

不過我哋已經算好彩,我有個朋友有驚恐同抑鬱,身體又差,連出街都驚驚恐症發作

你自己決定就好,最緊要你開心,隨時都可以上嚟傾計
我咁垃圾又醜樣,佢現任一定好好姐⋯
唔知佢會唔會後悔同我呢啲咁嘅人一齊過呢

我發夢佢鬧我,同我一齊從未感受過幸福,好彩我同佢分開,同現任一齊先知咩叫幸福,好後悔同過我一齊好煩,點解我咁垃圾

應該唔會搵返你個名掛,你都冇講啲咩,唔驚嘅
我試過轉藥食到驚恐症咁,係街度突然心跳得好快好驚,但又唔知驚咩,嗰刻真係好無助,我朋友仲長期係咁,佢真係好勁⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞