抑鬱症圍爐區(6)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
希望大家正視情緒病嘅問題,多啲留意同埋關心身邊嘅人
有問題一定要搵精神科醫生,或者搵輔導員/CP(臨床心理學家)同你傾同埋開解你
大家繼續呻下,互相支持
又加咗藥
戒J Telegram群
https://t.me/joinchat/EMOE2Ulb4sxDctTi6g3A-A

中醫:腎虛百病叢生
精既作用係用黎滋潤五臟六腑,所以丁得多會導致整個五臟六腑變差,就會出現好多症狀。
每射一次就傷身一次,包括做愛,夢遺(含精量唔多),而節制打J只不過係延遲你出症狀既時間/嚴重程度。

每人體質唔同,症狀都唔同,以下為最常見:
早洩,變樣哀,猥瑣,臉色灰暗,自卑冇自信、腰痛
腦力下降,暗瘡,有口氣,脫髮、耳嗚、任何神經症
體臭,易怒,夜尿,表達能力差,社交恐懼症,雙眼無神,前列線炎

戒丁必睇資料:

戒為良藥
https://www.qiusuoo.com/2
食隻新藥腫得好緊要於是自己停左佢是否on9
岩岩停當然唔覺得有問題...:(
不如同醫生反映下?
大家好,推推post先
食左fluoxetine之後個人即刻平靜哂
有病真係要食藥
我係6年前嚴重抑鬱,4年晚晚飲酒唱情歌,第

5第6年

都仲keep住一星期至小1次,去到今年就可以

一個月先一次,但個腦慣左個模式你思想同

行為正面都冇用,所以我先要食藥

醫生要至少一個月先見效

慢慢來啦絲打,做咩會咁念
你念果d我都念過,真係靠食藥,你個腦有習慣既你生活點正面都冇用,你要學習接受自己係咁
你係因咩事會咁?
日日都好辛苦,有冇人明白果種感受?
大家都明白
精神科同cp 點簡好
兩樣既分別點睇得出我有無咩病?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞