抑鬱症圍爐區(6)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
對唔住我淨係講自己
值得save低佢真係次次睇都咁好笑,但如果係我會同個同事純交都似
自己係外國讀書?咁好似好大壓力,屋企人同朋友都係香港,辛苦曬你
我係覺得我好似企係一個黑到申手不見五指嘅地方,睇唔到周圍又唔敢行,又冇人可以帶我行⋯不過我相信會慢慢好返嘅,一定會⋯
我已經save左
啱啊
屌 成個鐘都無人聽
咁你而家同佢點
係⋯
謝謝你啊 呢幾個月我都好辛苦⋯
我相信你都係⋯
我覺得你形容個場景形容得好寫實 我明

其實好唔返 我覺得

對唔住
唔敢怕拖
其實真心好欣賞你咁為人設想
你真係好好

有咩事係到講啦 我地陪你
我有時都會覺得唔會好返,正常㗎,但總要生活⋯連你都覺得自己好唔返嘅話只會更加辛苦,可以頹廢下,但唔好完全放棄自己,有需要就又搵唔到人傾咪上嚟講下,幫唔到手,至少有個地方宣洩下
所以呢排咪係咁喺到9up
謝謝你啊
大家咁話啦
唉 有抑鬱真係唔容易
好多人真係唔明抑鬱其實都係病
好多人仲代入佢地既思維落我地到
其實我地真係唔係佢地想像中話咁就咁⋯
你懂的
其實應酬人真係好心累 尤其係無抑鬱果啲
呢個世界真係好荒謬

好在有你地喺到
我覺得你地都幫我撐過呢刻
為我帶黎少少真正既陪伴同埋樂趣
其實係
有時我地抑鬱就係咁
太為人諗
永遠唔會擺自己先
我都知咁樣好心累架啦
最恐怖係抑鬱話嚟就嚟,會唔知點解突然間諗起啲唔開心嘅嘢,但我係呢排先突然間特別sad,我都成日係度講,因為冇人可以傾,廢事係咁煩啲朋友
啱啊 真係話黎就黎
做咩呢排特別唔開心啊
其實我都係啊 認真 有咩大家一齊分享下

係 呢排我都廢事搵傾開計既best friend
呢排唔知係咪我太唔開心
佢有次send左啲聖經金句俾我
我收到之後真係屌出聲
因為發現自己放唔低,發現自己根本唔想放低,當開始接受嘅時候又發現自己有病,應該唔係咩大病,但我今個星期已經抽咗兩次血見咗兩次醫生,聽日可能要再見,之後就諗其實都好彩佢唔係同我一齊,至少我唔使擔心拖累佢⋯我曾經諗過會唔會我等下仲有可能,但依家就算有可能我都覺得自己襯唔起佢,更何況應該唔會再有可能⋯

唔使咁抗拒聖經嘅,佢有啲說話其實都鼓勵到人,同埋我諗佢都係因為相信句說話幫到你先send俾你嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞