抑鬱症圍爐區(6)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
實質上搵d 心理輔導書學下,
表達理解佢,都應該有d幫助
睇下你願意為佢做幾多野
想知+1

源頭係生活一部分個d 避都避唔到
想問下睇一次抑鬱(連藥)大概係咩價錢,啊媽呢排抑鬱越黎越嚴重,開始影響埋屋企人,好大壓力
診金+藥
想問下係咪大部分都咁上下價錢?
三千樓下可以搞掂?
個個醫生唔同㗎,有啲平啲有啲貴啲
你應該講緊係for文員入你係咩類別果d code?
應該有EA1 CSSA HA1 HA2 GOV 呢d (仲有好多,我唔知既code)
通常EA1 (唔記得係咪呢個code)係比錢睇證既
其他code係睇你咩原因所以唔洗錢睇症
如果果睇專科會有record ,應該set唔到private
只要係電腦㩒epr就會睇到
不過都係入職前有個醫生問你有無長期病患同照下肺咁,睇下你fit 唔fit for 呢份工
至於epr 呢一樣野,基本上唔可以check 唔係你 care 既 patient, IT會check staff 有無做呢一樣野。不過你解釋到就得
有機會。所以我會訓前食

可能出現的副作用:
-過敏反應:搔癢、蕁麻疹、臉部或手部腫脹、嘴巴或喉嚨腫脹刺痛、胸悶、呼吸困難
-意識模糊、記憶力出現問題
-抑鬱、情緒或行為異常、有自殘的念頭
-極度嗜睡、疲倦或虛弱無力、心跳減慢、身體協調性或走路出現問題
-癲癇發作惡化

其他較輕微的副作用:
-咳嗽、流鼻水或鼻塞、喉嚨痛
-口水分泌增加
如果唔係為咗屋企人,唔想佢地傷心,我都覺得生活好無謂
有時我都唔知自己輕定重,不過我覺得輕同重對我無咩分別,日子都要咁過
我平時睇醫生都會被重就輕,情緒差到返唔到工有時會用其他藉口請病假
試過情緒問題睇街症,比醫生叫我去睇急症比我拒絕咗
起碼都有野值得你牽掛 做下自己中意既野會好過d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞