抑鬱症圍爐區(6)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
唔想睇,藥係邊道買
始終都係搵專業人士睇好啲,網上啲問題我覺得會測到個個都係
Lm
想問各位連登巴絲有冇好嘅醫生推介 最好唔好咁貴學生冇乜錢
由4月尾5月頭開始感覺到自己抑鬱發作 以前冇睇過醫生但係家族有幾個人都有病史所以應該幾大機會係
做咩都冇曬動力 日日心情好啲過山車咁loop 無啦啦會好唔開心好想喊但係又唔知自己為乜喊 辛苦到係咁喘大氣
本身有返part time有讀summer sem結果搞到工都返唔到 asm又交唔到 日日淨係訓16 7個鐘
有搵過大學counsellor不過而家又冇得f2f傾 係屋企用電話同佢傾又會比老豆老母知
本身已經有另外一樣都幾燒錢嘅長期病患 比老母知我連抑鬱都有埋一定又鬧爆我 今年疫情淨係可以留係屋企日日同老母困獸鬥已經乜都鬧我一餐
想搵朋友傾計又發現個死人武肺令到我斷曬社交 發現自己原來冇朋友 同男朋友講佢又唔識應該點安慰我
救命真係好辛苦...
好似可以請輔導員幫你轉介去精神科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞