抑鬱症圍爐區(6)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
每次諗住振作返好返啲就有第二樣嘢打擊我咁,好辛苦,尋日朝早先諗住自己慢慢好緊,夜晚唔開心到淋咗個幾鐘雨一路行一路喊咁行返屋企不過咁都冇病,都算好彩嘅⋯
我突然諗起以前有個post講耶撚(我冇對基督教有敵意,從來有問題嘅都係人,唔係宗教)
有個巴打話佢同耶撚朋友搭小巴,佢突然間好肚痛想嗌有落,佢個耶撚朋友阻止佢話唔使,我幫你祈禱你就會冇事,個巴打話佢講咗句粗口就衝咗落車⋯

有時啲信徒做嘅嘢真係好影響到我哋點睇個宗教
真係最撚憎啲教徒講埋晒啲咁既野
你辛苦了 走到今日 唔容易⋯
屌 啱啊 唔好理佢地就啱 自己做返自己
我明 永遠都係你盡力令自己開心 好啦你有日真係開心左 屌點知過無耐又唔開心 跟住又令自己開心 然後又唔開心 又開心 又唔開心⋯

你已經好叻
叫佢唔好落車條友真係好撚on9
攬攬先
依家暫時又冇事啦,希望最多維持現狀就好,唔好再差落去⋯你都好叻㗎啦,要慢慢好返呀
我尋日因為盪失路覺得好蠢,自己忍唔住笑而冇事,我連冇事嘅理由都好蠢⋯
真係,我幾年前睇到嘅,記到依家,其實我嗰陣睇完笑到停唔到
係啊我明
有時係真係連少少時都會好憎自己 好想死
但明明真係好雞毛蒜皮

謝謝你 其實捱到每一刻都已經好叻
有時都要打啲熱線先吊到命

我以前都跟屋企人信 大個左屋企人好難顧到我盡就自己離教 屌 其實每個宗教都係文化既一部份黎架咋 呢個世界仲有大把野 唔係淨係得宗教大晒

我搵返以前send俾人張圖,真係好好笑
咁我覺得有宗教信仰都係好事嚟嘅,但唔好過分解讀所有嘢都係宗教解決到
我都會覺得自己好垃圾,總之有少少挫折就會覺得係因為自己垃圾先會咁,我未試過打嗰啲熱線真係開解到嘅?慢慢嚟實會捱過嘅
頂我笑撚左出聲
我都覺 有信仰唔代表萬能⋯
exac7ly
我都無打過香港啲熱線啊
我講緊係外國啲熱線 因為我而家外國讀書
傾完之後未必開解到 但會舒服左
今日先打完

其實有時都會同自己講會捱得過
但一唔開心諗唔開果陣又睇唔到未來
成個腦淨係得一埲牆

我諗你會明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞