抑鬱症圍爐區(6)

1001 回覆
21 Like 4 Dislike
點解會咁覺得?
如果我同屋企人講佢哋應該會鬧我
下次睇醫生嗰陣問下醫生?
我都係專注唔到做嘢,做做下就會分心做其他嘢,如果唔做得其他嘢我就會恰眼瞓⋯
你地係新症定咩阿 出面有資助架喎
不過有d都要睇番年齡,有d就唔一定要考慮經濟狀況
唔同身邊人傾都明既
咁有冇試過去搵counsellor個d傾阿
屈住屈住 好辛苦架喎
上嚟傾吓就好,懶搵其他人傾
死唔去嘅
傻啦,依家只係confirm唔到有冇姐,但都影響緊你生活,話唔定有藥食會好啲呢
我都有ADHD同路人,但我好似冇唔跑跳唔舒服呢個問題,我覺得自己有呢個病唔應該出世⋯
我專注唔到做嘢,特別係抑鬱嗰陣完全做唔到嘢,呢排個人好似唔知飄咗去邊咁,好辛苦,好想死
其實我冇食藥
我由細到大都專注力好低讀唔成書,呢排抑鬱得好辛苦,好想咩都唔諗咩都唔做咁匿埋喊⋯
我想頹廢落去,反正我咁嘅人都活唔到咩好嘅人生不知所謂嘅人生,本身有人可以拉返我上去,係我蠢到推開佢傷佢心⋯
我有時真係好想行行吓街俾車撞死算,因為我冇勇氣自己死,我以後都冇得再搵嗰個人,不過我離開對你其實都係好事,唔使連累佢,佢值得個好我好多嘅另一半,我咁垃圾
我唔覺得自己會好得返
我都係,唔想生存但冇勇氣死
有佢係度嗰幾年我好咗好多,其實呢排係因為太掛住佢先會抑鬱,但一切都過咗去,無論我依家點都唔關佢事,無論生存或者死亡都唔關佢事⋯
我覺得自己唔會好返
我有睇醫生,但我想有人同我一齊行多過啲藥陪住我行⋯我都愈來愈覺得我嘅人生冇希望,好黑暗⋯
點解我要出世,點解冇人教我哋點面對生活而唔俾佢打敗
點解人哋又叻又靚,我又蠢又醜⋯
上天從來都唔公平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞