點解bob叔次次屌人屌到咁甘,但對手永遠無還擊之力?

415 回覆
2866 Like 33 Dislike
其實冇人話過kol要乜都表態 事實上佢今次靜靜地唔出聲 冇人得閒理佢

唔係我比佢表態wo 係佢自己係道歉果個post表態話自己冇譴責到屎家軍係佢錯

咁如果佢係真誠道歉 咁咪應該出篇文譴責返囉 而唔係淨係話自己冇譴責到就算

基於呢個point我就舉左鄧丙強做例 用以證明 單純話自己有咩不足係比人覺得唔夠誠意 要附上實際行動先夠誠意
我就單純想證明呢個道理 你就講乜鳩警暴乜乜柒柒
我同你講佢係啄地雞 你係咪又要講生物學呀?

你最尾果句我又可以用返你果句 呢樣野係我睇其他post討論中部分伍粉會係咁撐啄地雞 所以我話你係伍粉 唔係打稻草人
你用咩啄地雞之類比喻當然冇問題
但你論證過程引例引得鄧炳強做例
又唔考究事例既背景 問題同語境
就已經係不當類比啦
重要撐

你最後講既又係不當類比
討論成件事 用同事件關聯既資料講 有咩問題?
但你指控我(個人)係伍粉 再話唔伍粉點點點
針對我個人既話
你就應該要以我(個人)其他post講過d乜
證明我係伍粉先
之後先可以將伍粉行為
邏輯上同我link埋和
如果唔係伍粉點樣 關我咩事

見你一開始段野都有d point
但今次真係唔太掂
死淨把口都要有邏輯先得㗎
如果唔係只係潑婦罵街
btw 花生野好心用不推文回覆啦
原來係我一直扮唔知唔明
G錯了
炒左車自膠
小心樓主係捧殺post
唔緊要啦,你繼續話我炒車話我小學雞啦
討唔討論都無所謂
要搵野屌就搵到既,你鐘意咪得
唔使咁晦氣喎,又唔係屌緊你
都唔明你咁上心做乜
花生野食完就早啲瞓 聽日見啦
你終於有論點黎討論,咁咪傾到計囉
但首先咩叫我個白兵?我買左佢?

靠美國佬呢個point有咩問題先?
當你知道香港嘅價值嘅時候,美國會插隻手埋黎係好合理,有咩問題?
你去時事台睇下啲美國post幾咁興奮
靠美國佬有咩問題先?

同埋又關泛民/眾志咩事?(眾志唔係本土)
依家政治分析要同美國有交流過先可以評論?

姐係討論國際關係要讀到沈生先可以討論嘅?
btw,講到讀過咩咁重要,咁點解佢講得出35+呢啲咁荒謬嘅野?
我咪就係考慮左背景囉
警暴係好嚴重既事 鄧炳強又承認左班前線做野不理想 但佢冇遣責 淨係話不理想 之後乜都冇做

屎家軍呃人落搭夾公仔機 話電莖女係雞 圍爐屌鳩人冇朋友 啄地雞都承認左佢地係有問題 但回覆只係「未有對他人侮辱女性的言論,以及不道德的行為,表示譴責。」

咁同鄧炳強講句 係呀佢地不理想 完撚左唔再做其他行為 有乜分別? 我就不嬲針住呢個POINT姐 你就唔好同我講乜野背景唔同 就話呢個例子唔用得
我就睇唔到兩件事既差別係有幾嚴重到唔可以攞黎做例子 證明啄地雞個道歉聲明係幾咁廢同冇誠意
食花生食到你要出黎逐樣搵野黎啄再叫人唔好咁上心
我講黎講去都係果樣野,你又要係咁指呢樣指果樣
一個網絡抽水 一個社會公眾利益
一個一屆youtube 一個問責階級公眾人員
咁都要比
真係唔識分正經野同花生野嘅輕重?
難怪524都重咁得閒食花生
兒登真係兒登
不推文啊
係囉 慢慢轉移視線囉
講句「sorry 我冇譴責」就完左 都叫好有誠意
難為鄧炳強講左班手下做野不理想都仲比人追住黎咬
許志安偷完食都唔需要停工啦 講句「sorry 我做錯左」咪冇事囉 好夠誠意架喇

道歉用把口 講兩句就夠 唔洗做野補鑊 支持支持
表達能力差就學好中文先周圍吠啦
因為懷仔好撚有米
其他人好難屌鳩佢為利益抹黑
人地用utube搵食
佢就真係為興趣
無牽涉係香港utube界個利益圈子
係咪少人聽到咁呀,乞兒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞