[ViuTV用心良苦呼應韓版1.5小時大結局]Hotel del luna德魯納酒店 (18)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
我都係靠google
加本身有睇開韓國野識小小
再遇就肯定的
無論3號暗示
或者1-5號都對星仔更好
或者1號安排佢地經歷咁多野
而主角二人都講左happy ending

大家都認同佢地會再遇
不過大家有爭執地方係今世定下世

今生又好
來生都好
諗到佢地總有一日
會幸福美滿就好快樂
情感上,
睇住大家都散,酒保,賢仲,房務阿姐
然後酒店無晒人,星送月走,酒店消失
覺得好傷感

不過諗深一層
永續社長,星就變左盧經理
又或者星變左賢仲細妹咁老死
這是大家想既結局嗎

始終要解脫先係解決方案
正如賢仲講,愈繼續落去只會愈傷感,無出路的
而知道星月會再遇上,再係一齊,大概這是有點傷感的happy ending

不過星仔應該要拎走晒酒店既畫,唔好比佢地消失先岩,呢個係大家經歷和回憶既野
當然直到呢刻
我希望3號係送左星月去第一集既時空,讓月過橋
但始終無法確認我既希望
星期一播乜
《Welcome 2 Life》(韓語:웰컴2라이프,中文:歡迎來到第2人生),為韓國MBC於2019年8月5日起播出的月火連續劇,由《龜巖許浚》、《讓女人哭泣》的金根洪導演與《為純情着迷》的柳熙京作家合作打造。此劇講述為了自己的利益而去幫助那些專走法律漏洞的人的獨行俠律師,因為一次不幸的意外而被吸進另一個平行世界中,變身為剛直的檢察官,度過180度完全不同的人生的故事。

https://www.viu.com/ott/hk/zh-hk/vod/187565/Welcome-2-Life
冇咩興趣
wiki話依套麻姑神有份參與
我都無咩興趣
應該會睇
但唔會認真追
突然想睇多次大叔
我想睇多次韓版德魯納
一定要
我等緊藍光碟
到時候連埋花絮先再睇多次
點解會衣加先睇到衣套神劇上年完全無留意到
幾時睇都唔怕遲
上年個個都掛住睇立場蘋果直播 邊會有時間煲劇
Iu啲金句真係好好用

「《德魯納酒店》是比任何時候都留戀和熱愛的作品,我大概很久都不能放下情緒了,不要覺得現在看太晚了,要重新看的也多看看吧。對一起笑一起哭一起和《德魯納酒店》度過這個夏天的大家,有著無法用語言表達的感謝。」

大家不妨睇下劇終感言
https://kpoppunch.com/7561/%E7%B5%90%E6%9D%9F%E7%87%9F%E6%A5%AD%EF%BC%81%E8%A9%B1%E9%A1%8C%E7%A5%9E%E5%8A%87%E3%80%8A%E5%BE%B7%E9%AD%AF%E7%B4%8D%E9%85%92%E5%BA%97%E3%80%8B%E6%BC%94%E5%93%A1%E5%80%91%E7%9A%84%E5%8A%87%E7%B5%82/
珍九本人都好優秀㗎
我要知佢講乜嘅話要cap圖
然後再匯入張圖 好鬼麻煩
都唔知要點先可以簡單快捷咁睇得明
我睇珍九ig都唔明珍九講緊乜
冇咩興趣 感覺有啲悶
珍九超靚仔超可愛
我覺得大家誤會我意思
我話星月今世再遇, 正確來講係
下世月同今世星再遇

1號令月唔會過橋而失去記憶, 個作用就是要下世月和今世星再相見

岩岩又睇左一睇, 其實回到邊個冬天唔重要
諗番起延宇同公主, 佢地隔千年先再投胎, 3號講話呢對冤家再遇
我既結論係神可以超越時空比鬼魂投胎, 即係1000前死, 過橋後, 神可以安排1000後某個家庭比佢出生, 而唔係一定要1000前再出世
所以1號/3號應該比月番去廿幾, 三十年前某個家庭出生

而麻如令月唔會忘記記憶, 個用意就係令下世月可以和今世星再遇
enough

嘗試過跟住嚟唱 但真係唔太啱音喎ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞