[ViuTV用心良苦呼應韓版1.5小時大結局]Hotel del luna德魯納酒店 (18)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
如果世世都係柒婆做老婆
我會即刻搵麻姑神叫佢幫我灰飛煙滅
100% 相同做法
仲世世?

一世都唔得 即時要自己灰飛湮滅
突然間諗到
滿月下世做雞絲刀削麵
然後燦星做泡菜
死啦

咁講嘢 國安局會唔會盯上我地架

我好驚喎 屌.........嚟拉鳩我呀

樣衰柒婆林鄭月娥
重點係1號講既野唔可信, 成日撚人
之前直接對月講, 話見到果個人, 會殺左佢, 然後自殺, 令月以為星係清明

都係2, 3, 4, 5號言行一致
咁都係一齊啦
一世iu一世柒婆呢
死神話佢最勁
屌 咁毒的嘢你都諗到
死神話佢最勁呀
解決方法 其中一世自行練葵花寶典
點解我又好似覺得有印象
定係佢2樣(舉手指+話佢最勁)都有做
個人覺得金書生個個位比其他都催淚,可能走得太突然
我都覺之前好似冇乜交代過佢 突然就要走
葵花寶典 啫係點
一了左個心事就話要走 喊撚死........
個結論係佢地會再遇, 情緣未了
1號講既野, 唔洗理, 一時一樣, 仲講大話. 而且佢話人類傲慢和自負, 但又話美好結局, 一正一負, 唔表示唔會再遇到.
所以以3號為準

而家諗緊, 係唔係番左去廿幾年前, 即係第一集一開始星仔同星父出現既時空, 如果時光倒流到呢個時空, 就最完美
月投胎出生, 現在應該21-22, 而星果時30-31, 唔算忘年戀, 岩岩好
以劇集中來講, 遇番要幾個月時間
星令公主再遇上月, 估計星至少做左經理幾個月時間. 果時月要避星, 炒左星, 有比遣散費, 時間唔會太短
如果呢個完美結局, 星月好快可以再遇, 而且有彼此記憶
其他角色之前有講過吓(例如房務經理、池)
但金書生係一講完佢就走
而且賢仲同賢美之前唔係話會安排活動嘅咩住都唔住下就一次過走...到最後空無一人嘅酒店搞到我喊到癲
Vin 99 cut 左好多咩
練葵花寶典前要做的一個手術
有冇人同我一樣ff過金書生同房務經理係情侶
硬係要留啲遺憾先美好睇到最後燦星幻想滿月喺佢身邊 真係好難過點解要咁對佢
佢哋仲有緣份㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞