[ViuTV用心良苦呼應韓版1.5小時大結局]Hotel del luna德魯納酒店 (18)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
呢一世喺唔到一齊 成件事都好sad
知道會再遇, 已經好夠了

而家個未知數係, 究竟3號令星月番去邊年, 比月投胎
如果係第一集星仔同星父時空, 就完美(隨時轉頭上機就遇到)
如果番去古代都ok, 經過多世, 總會遇上
期待有續集去修正呢個遺憾
我覺得唔算多既cut得
係 cut到無曬feel
好似清明上咗09身 iu問佢係邊個果段cut短咗
之後片尾果d更加唔洗講喇
之後有d位係片頭回憶黎比viu cut到1999

都係果句 睇原版會好feel d同原整d
講過
佢地話對方都唔係鍾意既類型
Sorry可能睇漏左 其實再飲酒係咪一定要再過多一千年? iu都係了左心事就可以走了
佢哋嘅互動真係好真實好可愛
原來嗰陣清明上咗09身
不過iu問佢係邊個嗰段冇cut

佢我都係喺到ff
唔一定

有可能係呢世一齊

重點係3號帶星月番去唔知邊年過橋<---暫時判斷唔到
如果係第一集既時空, 以劇中既進度推測, 幾個月後就會再遇上(星令月遇上公主這個重要人物, 我個人判斷星做左經理幾個月時間, 因為太短時間無遣散費)
飲咗酒iu就繼續係德魯納主人
但09好似話唔想iu過冇意義嘅日子
應該因為09會變老但iu唔會
09死咗之後iu就會好慘
其實點解咁多人ff韓劇會有續集
除咗一早講明會有s2個類之外,韓劇基本上唔會有續集,就算係國民電視劇都唔例外
人哋一年咁多套作品要上,點會炒冷飯
係技窮先會翻拍續集 跟住玩爛
唯有係希望佢返咗去第一集嗰年 然後過多排遇見燦星起碼可以冇咁難過
冇講
只係話滿月會繼續做社長
但問題係既然無罪要贖 咁係咪可以隨時走人
想問吓
之前係咪要滿月未死之前嘅人嚟酒店
同埋想問點解
sorry for 1999
而家先知
其實都講到好白
飲咗酒應該就會繼續俾月靈樹捆綁走唔到
之前走唔到係因為未放低
咁1080出現再釋懷就令月靈機枯萎 滿月可以去陰間
但再飲既話有咩要釋懷?
我會諗成滿月飲咗就要坐監坐多1000年
但同燦星淨係可以相處50年
同埋要睇住佢老
到時睇住燦星死 咪更加sad囉再過多一千年 又有最後一任經理 幫滿月花開花謝 咁會唔會唔記得燦星㗎...
判斷到了

首先, 星月一定再遇, 3號已confimed

第二個問題係, 3號帶左星月去左邊年<--暫時無法判斷
究竟係隔世代緣份還是今世緣

個人判斷, 最大機會係今世再遇.
因為緣份, 梗係講同時空架啦, 唔同時空仲講乜鬼緣份
所以我既推斷係3號已經成全左星月, 帶左星月番去廿幾年前, 或三十年前咁上下既冬天去過橋, 當然星唔知去左邊年, 所以咁傷心
最大機會今世再遇
就算唔係今世, 都會再遇

分析完
其實最後睇冬天落雪, 樹上零零舍舍有一朵花就最完美
因為星父掂月靈樹, 月靈樹開左幾朵花
咁樣就知係邊年了
宜家真係好鍾意珍九 明明唔算超靚仔 但係可愛到吸引住我
我都覺靚仔wor
利申:男,非gay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞