[ViuTV用心良苦呼應韓版1.5小時大結局]Hotel del luna德魯納酒店 (18)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
要學識忘記過去都係套劇帶出其中一個重點 我之前都有講過 社長有1300年記憶其實好痛苦 所以重新洗牌先有好結果 不過具燦星呢世痛苦 呢個ending一早就唔係完美
同埋要睇神肯唔肯繼續照顧具燦星 1300年相遇回憶其實都係神俾佢哋發夢先知 我覺得冇話完唔完美 只係引證佢哋真係有緣份
就算社長有晒1300年記憶 其實佢當時細個都冇唯意自己見過具燦星前世呢樣嘢 所以有冇記憶唔重要 下世有緣份會再續
有時真係寧願爛尾都想星仔同滿月大團圓
都話今世會再遇

父女戀
兄妹戀
一般情侶(年紀接近)
姐弟戀

呢4個可能,最大可能係一般情侶

因為黃文淑後期有錢先整到個花園咁靚
而因為最後酒店消失,個花園無埋,所以不會是將來

即係去既冬天係黃淑文後期—月走既既上一年個冬天的其中一個冬天
即是佢地今世點都再遇上,3號暗示左佢地情緣未了,即今世再遇
而我傾向相信,3號番去既冬天
係第一集個年既冬天,即星父遇上月果個冬天
咁樣先首尾呼應
好似延宇開橋同現代開車門遇上公主咁
又好似古代星救木頭車既月,同第一集用木頭車救月一樣
睇你老母
不推文回覆
睇你老母
不推文回覆

我都發現miss左些少
這樣遺憾或者更完美
大家咁話
唔係gay
睇到你個分析真係舒服好多
燦星唔辛苦就好了 燦星開開心心就好了
希望傷心完一陣就見到滿月
咁佢哋就愛得更加深 更加開心
編劇冇講個冬天係過去定未來 都唔知點解咁肯定係今世會見 佢哋緣份係未斷 但今世滿月走咗喇 冇可能今世見到 如果唔係都唔使拍段幻想見面嘅戲出嚟啦 直接具燦星見翻同滿月一模一樣嘅人對望就ending
所以我都傾向相信係來世再續,而唔係今世
相信應該唔使再等1300年 麻姑神會照住星仔
有時只係相信 因為我個心唔想燦星等咁耐
但只要佢會再遇到滿月 就算係幾耐之後都好
對燦星嚟講 佢應該都會好開心
唔理今世定下世定1300年 只要佢哋會再遇就好
個陣具燦星仲係細路嚟 點樣睇雪啊
同埋我當你話冬天係過去 但滿月走嗰陣係去翻現世啦 神都係倒退咗少少時間俾佢哋睇雪 唔係喺過去送滿月走啊 所以今世冇可能 因為酒店所有嘢最後消失晒 呢一點已經肯定係今世 如果喺過去 你點解釋酒店三人組金書生 房客經理同賢仲去咗邊 冇可能時空交錯 社長過去走 然後佢哋3個今世走
講得好好,重知會再相遇咁先唯美
Yes
同月亮落山,星光漸暗,終見𥌓光
都好好意境
新一日,新一生咁
就算係1300年
我相信都係滿月係陰間等幾十年就等到星仔
之後1300年後一齊重生為人
留白比大家諗
都係一個樂趣

社長IU都講左係happy ending
咁諗會舒服好多
1300年呢個數字應係因為滿月要贖罪所以先鋪設出嚟 咁啱就夾好咗具燦星大個做第99任經理 同埋夾埋公主延宇轉世 我覺得既然贖完罪 下世唔使算咁耐先相遇 社長臨走都講我哋下世一定再相遇 具燦星點咗頭 加埋3號見到佢哋緣份未斷 肯定唔使1300年咁耐 覺得神俾佢哋知前世嘅緣份 就係想佢哋相信未來會更好 可以走得放心 麻姑神可以唔俾佢哋兩個發夢夢見大家前世 但冇咁做 呢個位應該表達咗佢哋係命中註定 唔使擔心將來冇得見

假設你要送最愛嘅人走 人生冇得避 必經 但神同你講你哋肯定下世有緣份再一齊 你個心都會有翻啲希望
只要相信個結局就圓滿好多
IU有話係happy ending我就放心晒!!!
呢幾日我好似呀媽咁 係度擔心燦星要自己一個
不要J太多 小心身子
請看#632
睇咗!!!
而家覺得好啲啦 無論點 都係happy ending
睇唔明韓文真係好蝕 我follow呢個ig係淨係睇相
我都覺
而家個ending有種莫名既欣慰
好似大家都知
總有一世,佢地會相愛到老

同埋燦星成日比人話軟弱柔弱
但盧經理睇得出
佢先係心靈最強既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞