[ViuTV用心良苦呼應韓版1.5小時大結局]Hotel del luna德魯納酒店 (18)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
我覺得
具燦星同爸爸前世,延宇同公主,全部都好易就轉世做返韓國人,仲要互相都keep 住係有關係
所以其實應該好易再相遇啦
係靚仔 但係又唔算嗰種爆炸靚仔嘅 不過好有魅力
我判斷既係
今世再遇
點解我頭先諗唔到, 咁簡單道理
分析得好有道理 睇完瞬間冇咁難過了
好勁
3號係控制愛情既神
但佢同星仔對話, 唔想講比知星仔佢地情緣未了, 所以唔答

可能大家話可能係將來唔知乜世情緣未了者
但睇番永秀同公主既CASE, 甚至冥婚果個CASE, 情緣要同時空
3號間接答左佢地仲有情緣, 緣份要同時空, 即係今世佢地會再遇上
再推斷落去, 3號即係送左佢地番去廿幾年前, 三十幾年前比月過橋

3號, 你太好人了

原版 iu攬住09果時呆撚咗呆再轉眼神果個位
上下集接得好好重要起歌播埋done for me 好正
之後Viu cut短咗之餘cut到到無咗個feel
所以諗住睇一次原版
唔係喎
只能判斷到今世相遇
50既星遇到20既月, 都係今世相遇
始終無法判斷回到邊年過橋

大家到時會唔會屌老牛吃嫩草
相遇到就好啦
我睇完呢套之後睇埋我的大叔
兩套都好好睇
誠意推介
本物諗住睇套叫謗法,但無心情鳥
50星同20月, 可以嗎?
接受不到

只能希望3號送星月番去第一集星父同星果時
最好就梗係星父嗰陣 但係50歲嘅燦星同20歲嘅滿月...唔係唔得嘅
係,因為佢重新踏入輪迴
岩岩諗左好耐
100%肯定架啦
星月番左去廿幾或三十幾年前, 然後星月今世再遇(星係劇中30)
以劇中既時間來講, 幾個月左右會再相遇(星入左酒店做, 再令月遇上公主既緣份, 需時幾個月)

我既理據好簡單
1.最後幾集點解無拿拿要回到過去, 最後幾集唔重要咩
其實呢集完全無需要, 重點係神讓星知道佢地有回到過去既能力
點解要讓星仔知? 你估真係睇雪咁無聊咩
就係回到過去行橋, 今世咪可以好似CCTVB, 有條友一模一樣既再相遇

2.星仔都講, 神唔會以人類既期望來臨, 但神都會報答.
回到過去, 今世相遇就是報答

3. 緣份未了, 3號都間接承認左星月緣份, 唔係今世唔通下世咩

4. 1號神比月過橋而不忘記憶, 如果唔再今世相遇, 有這些記憶有乜用?即係預左佢地今世再遇, 月先繼續有這些記憶

5. 1-5號神都好照顧星

將1另外合上, 2, 3 ,4, 5點去看
綜合以上幾點, 大團圓結局
點解我咁肯定星月番去廿幾, 三十年前比月過橋?
就係無拿拿有集回到過去.
呢個係神比個提示
成日拎住本書存在與時間都係一個提示
回到過去讓月過橋, 今世再遇, 所以月才要保留這些記憶, 這也是神對星既報答

隱藏的大團圓的結局
而星唔知3號神帶左佢去過去或將來
但正如佢所講, 神唔會以人類一個期待的形象出現
將來星好快遇上月就會知道呢個事實
其實諗咁多做咩,麻姑神大可以hold起張滿月個靈魂唔送去投胎住,等埋星仔過世先一次過將佢地嘅靈魂一齊送修輪迴,反正陰間嘅時間同陽間唔同
係呀佢真係好有吸引力
嗰段09啲戲真係勁到仆街
咁我係正路推測者

隱藏既大團圓結局
本身仲傷心緊燦星要自己一個等滿月 諗住入post睇吓有冇人都一樣
結果比我睇到你呢段 我而家好咗好多
多謝你
我唔係9 UP架, 我純粹理性分析
我頭先睇左二個幾鐘VIUTV, 搵番入面神既想法
根本一定會再遇

而回到過去果集, 原來個用意就係咁
等我仲以為做乜無拿拿番過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞