[PC/PS4] 三國志14 (9)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
夏侯一定斬 因為親愛曹操同血緣
我想開吓曹真有幾勁?

點解比人講到神將咁?
堅守>s級技能 同掃蕩同理
向心>a級技能 範圍版弱化長驅 適合一班人長線作戰 成隻game原版得8個有
督勵>廢 可有可無 影嚮唔大
柱石>s級技能 同王佐同理 又可以係咁搶市民D糧/錢
召募>s級 唔解釋
主義 霸道 s級主義 同君主忠誠不易減
政策 強化鶴翼 a/b線 呢個玩顏色斷糧包圍用 好唔好用睇你點玩 你玩既就a唔玩就b
陣形魚方鶴錐 3個常用 1 個不多用 都有a級
戰法無個性唔洗睇
最重都既都係姓曹 基本上人定捉到一定用唔到
打杖有3 招技 可以叫合格但因有s同a會比a級
‌綜合以上 s
玩後期劇本 見到有爵位嘅曹真都唔想打
曹真都ok玩蜀打郭淮都係喊出來
可能我玩早期劇本多

次次見到曹真郭淮都冇反應,兩條友亦好快被捉收場
三國後期名將姜維同鄧艾
兩條友竟然廢過郭淮
打郭淮要出姜維同廖化正面鬥撼
郭淮 電腦用勁到癲 如果玩埋山戰 玩家用廢一半 招戰法有混亂仲要基數多普通混亂1日 加上82智 同埋好似都唔易登
曹真 電腦/玩家用都勁
所以我改撚左

姜維 原廠 堅守+加強版長驅
鄧艾 疾走+ 無視zoc
原廠鄧艾真係種田將軍來
比番個堅守王平
仲有原來鄧艾招個性戰法 混亂效果個基數得12 原版淨係混亂個基數都有20
姜維唔係都成識老漢耕田咩?

佢躲黃皓時好似去咗耕田保平安
係有 不過呢D個性定位來 係首先list晒先再揀來set因為得5 個 一定要取捨
去到後期D能力值好亂

我認為徐質應該勁過王雙,徐質根本係翻版顏良文醜,王雙就係武安國胡車兒之流ONLY

同埋鄧忠唔知點解永遠比人underated,集集都係
睇完演義
要平衡勢力 所以會調低某人能力
徐質 王雙統一定唔會高
不過光榮出名黑
徐質我比多個猛者 你鐘意可以比多個豪傑
鄧忠比得合理
官2 代果D通常唔會比咁勁
可能等後期DLC劇本出先再執?
鄧艾依家真係得爬山佔據點用,完全唔打得
姜維用落其實已經好勁
係無咩諸葛亮弟子feel
岩岩睇完秋風劇本 平衡左姜維
最後出來姜維真係勁 個性戰法全aoe來
有妙算 一心 膽力
不過算啦 dlc好細機會執架啦 係執都執左古武將先啦 比番霸王項羽 (明明11 有 14 唔見左
不過講真 就算我加強左東吳D人依然係唔勁 因為成埋根本玩水戰 而河的地方少 唔同蜀國山戰邊度都有得用
東吳D勁人都係太早死 如果孫策在世 合肥遼神應該未必夠打
想請教下你地d金色技(麒麟)點有
光榮之前更新係咪整左有D人有新特技既
咩滅火 眾望 張羅。。。 我發現221 年 陸遜打果場 x陵之戰 無update 姐係如果你想有新特技就要用edit淨係改次序再導入先有番
van修改器自己改
我整左呢堆人有
魏9
蜀9
吳8
群4
張合 張遼 徐晃 曹操 郭嘉 司馬 賈文和 鄧艾 夏侯 鐘會
劉備 關羽 張飛 馬超 黃忠 趙云 法正 姜維 諸葛 龐統
孫堅 孫策 孫權 太史 周泰 呂蒙 周瑜 陸遜 甘寧
皇甫 呂布 張角 董卓
吳國其他果D諗唔到仲有邊個可以有金
仲整左安民 白馬 商才
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞