[PC/PS4] 三國志14 (9)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咁同棄save有乜分別
我第一個SAVE就係咁..手錯咁左完場先知唔計爆機
有auto save
#三国志系列# #三国志14# #越后谷小讲堂# 大家好!我是《三国志14》的制作人越后谷。
今天3月19日(周四),我们上线了新的DLC和免费更新!
此次我们也对游戏本身我们也是做了许多细致的修正和调整。为了让大家能越玩越有趣,我们开发团队也铆足了劲!

难得有这个机会想和大家介绍其中两三个亮点,不过说实话,亮点太多难以抉择……(笑)
DLC的剧本“潼关之战”里追加了许多特制的历史事件。添加了史实武将编辑功能。调整与追加了多个个性。缓和了结局与事件发生的条件。追加了中文语音。调整了阵形、战法与兵粮收入的平衡以及AI。还有合作DLC……等等,真的做了许多追加与调整!
具体敬请查看官方网站!

网页链接

今后我们也预计持续进行定期的更新。
有一个需要和大家道歉的事情是本次追加的中段结局只能看到片尾,并无法解锁古代武将。这是我的失误。对此我们将在4月的更新里进行修正。

当然不止这些,我们会持续努力尽量满足广大玩家的需求,敬请继续支持我们的《三国志14》!我们下次见!
剩係揾到殘體版,將就下
https://m.weibo.cn/status/4484250118321706
咁佢依家最後個中段結局係講到明無法獲得古武將
呢個唔算係bug掛 最多咪佢地推出呢個中段結局出左呢個問題
你話唔係就唔係
總之就係人地話係整漏左會修正返
成條河俾我起哂落石台

佢派親d人黎唔夠5000士兵的話一定俾我秒
食埋洛陽 長安 天水後再慢慢搞佢
要10級科技先起到落石
通常有落石10級已玩到中後期 又用唔著落石台
係中後期呀..
但我要打袁紹 + 劉表 + 劉張 我要穩住是但一邊唔俾佢係咁黎打尻呀,,咁樣E+佢完全落唔到黎笑死我...
派3-4 各隊5千兵既隊都輕鬆秒
好想玩 但又想等pk版
今次可能冇pk版
竟然?
好 等steam sale即買
投石做防守真係輕輕鬆鬆

之前董卓不斷派呂布過嚟,都俾我啲投石3round搞掂
佢個業城由10萬兵俾我投石陣磨到得返2萬
佢冇左業城就大勢已去
八卦鎮 有時暈到人 有時唔得
咩原因
個性?
哩集
野戰 打關係 地型 糧道
攻城 打攻城器具

感覺攻城器具威力太大 太易攻城
正常要2倍以上兵力先攻破城 如減弱攻城器威力應該會平衡d
係衝車太勁姐
冇攻城器打關口要打最少半年
主要係衝車一嘢削勁多
投石既ai好白痴

行行下有敵人,居然搵石dum人,跟住指佢去城,都係照打人
你自己較左敵接近攻擊?
原來有得set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞