[PC/PS4] 三國志14 (9)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
哩個組合有咩守唔到
放多兩隻囡囡buff同debuff
淨係斷人士氣仲要兩個已經可以屌打全天下 除非電腦用人海屈死都無計 電腦唔識打呢D陣
三年內坐穩咗宛城新野上庸漢中
策反咗襄陽蔡瑁 我覺得自己算係局已破
升到官做州牧有手動戰法直頭可以平推
但成日都頂唔到曹操一波波咁衝過來 唔講將面 淨係D士兵都磨死你
條屎忽鬼孫權死剩一城都唔投降
199難過200
士兵數根本唔怕
係將先煩
話說得返荊南左下角既二哥終於爭返口氣
面對張遼+賈詡,先敗張遼再斬埋賈詡
屌 嬲嬲地整返左孫策 周瑜 呂蒙俾孫權
仆佢個街孫權屌孫策去交趾

咁撚小氣嘅孫權又整得唔錯
計完數來 原來成隻game差唔多有(150±15) 左右既將係1個藍都無 有D仲要有3 紅都幾多
木鹿大王真係好尾
1000兵企左成四年
單挑捉司馬懿+徐庶
配陳式係江州磨死無數次徐晃
李傕 郭氾 捉到就斬
潘璋 文欽呢D基本上都唔會上場 不過我改左 膽力比潘 豪傑比文 因為我發現D將如果紅≥3 基本上等如垃圾 唔會出 但呂布例外
想改 但改左無獎盃果啲 都係等爆左機再改
其實D獎盃有咩用
拎黎威同有古武
"汗潮姦臣在恥"呢個劇本幾好玩

第一個比人滅的係陳登(正常)但第二個比人滅的居然係曹阿瞞,猿笑超勁,次次趁曹阿瞞打其他人就霸曹阿瞞D城,酸拳都少少發圍

而家打咗兩三年大家都好平衡,由於冇一黨獨大所以變咗十幾路豬猴大混戰,互相攻伐下每個城都長期二萬兵樓下,因為真係要打仗,互相殺哂D兵(劉蟑繼續自閉除外)
孟獲奮戰十年
終於食晒劉禪(等左曹操滅桂陽先打得成都)
五虎(忠伯病死,二哥原本就死但中管輅)+四相+姜維都齊
有經濟既南蠻王真係無得輸
董承
北面入蜀後,諗住由永安殺出去荊州 (劉表)

點知去到夷陵劉表三個城,廿幾隊十幾萬兵殺出黎,結果重演夷陵之戰 - 燒9死晒

永安補給又係好煩,蜀地本身無乜糧草,由上庸/長安運糧都要大半年先到
依家NPC會專登放火燒你(可能因為我南蠻佬?)
但放完火就停係到做沙包/比我斷糧
想問有無人見到啲石牆會覺得好銀眼會清哂佢先打下一城或者清油哂先攻城?
劉表養肥左既話,你一打佢佢就幾個城一齊出兵守,好振憾
我張肥攻孫十萬盧江,佢真係用建業,柴桑,壽春三城十萬兵來救

我之後偷埋佢出來救人的壽春,盧江都未打完,因為真係車輪戰救亡
我:永安 出兵 江陵
佢:新野 襄陽 武陵 長沙 都出兵幫拖

夜D 補返幅圖,好堅抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞