[PC/PS4] 三國志14 (9)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
唔知夠唔夠條件開事件 而家好似差尾2 個項 遲D再玩睇睇
想問下你哋個超級難道設計2係揀左咩選項?

戰法小同標準唔太影嚮遊戲體驗 不過戰法小就令到有個性戰法無咁屈 令名幾與非名將差距變細咁解
鄰接效果超級一定標準 除非上級可以中 因為超級較中or大 會令電腦互相吞拼能力降至最低 基本上體驗唔到不同主義分別 亦都令玩家北伐不能
耐9 揀咩都得
其他果D會令武將個性受影嚮 所以不變
地區效果我就係揀左上 搞到好悶
好易守 跟住只要種下田等夠兵糧就一座座城推

仲覺得超難都冇咩特別
好易守亦好難攻本身呢代攻城好體驗到孫子兵法所云
攻城之法為不得已。修櫓轒轀 具器械、三月而後成,距闉,又三月而後已。將不勝其忿,而蟻附之,殺士三分之一,而城不拔者,此攻之災也。
本身都難攻 仲要比你府屈 D ai又唔會提升智能個個變禮教同等死無分別
我較無包圍佔領
始終有d唔似現實
包圍佔領睇個人 叫有多種玩法咁 當然亦都好克制自己玩小國 例如正始司馬

背水 徐公明
背水= 較高長驅+泰然
次次拎完嗰府就畀人懷柔走 係咪應該棄咗嗰府
個府近唔近自己先?
放1000兵踩
近 係我地區嘅府,一佔領得40幾治安,然後就畀人懷柔
有國力唔等人用咪同佢玩下囉
近既真係一定要搶 府唔單止係收入 亦都係據點來
我覺得成件事合理左 府其實即係細城
你細城都未佔哂想圍人城
但係所謂嘅細城冇得進駐 屯兵、糧
應該要佔一回合先會佔到唔係行過就佔到無咩意思
我意思係唔可以好似關、港口咁駐兵入咗府 又或者放糧食喺咗府入面
我知你講咩 製作人應該唔會諗唔到 不過唔做就唔知點解
超級AI堆數值高左搞到堆AI互片成日分唔到勝負
就算出垃圾人都高攻防
即係佢懷柔完,我再即刻出兵搶返?定係等佢幫我發展 然後再搶會好啲
兩樣都差唔多
治安係咪唯有靠內政官慢慢升(唔計提案)
係 升得慢
超級真係好難玩

個個勢力都發展得好快

玩馬騰,一開局就搶左長安。但係唔夠1個月曹操就打過嚟,完全唔俾時間發展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞