[PC/PS4] 三國志14 (9)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
換個角度睇 ai唔弱智 玩家點贏
ai識擺隊應對斷糧 識包圍佔領 點搞
弱智是正常
依家ai好似識斷人糧
其實已經勁左好多 同埋ai寫得太死玩家玩小勢力第一個秒左你 玩毛 唔通叫光榮開發個alpha go出來咩
識還識,
但都係先打最接近敵人 > 先識斷糧
agree 而家難度差唔多
最難 打5*君主打條毛
得set左個軍團,15萬兵唔走去打2萬兵既漢中
軍團長係邊個先
set過dlc 角,凌統,d 謀士,都唔得
但之前D人話set關羽軍團長之類既人會勁D
同埋貼吧有人講過點解有D君主咁廢就舉左唔知邊個做例子引證應該有個戰略傾向隱藏值 因為咁多代都有而呢代修改器暫時睇唔到 判定佢勁唔勁係主義+戰略傾向
同埋呢集ai除左識連携仲好似識睇城中武將 打唔過唔會亂出垃圾將同你打
其實覺唔得而家乜情報都知唔好玩

以前 (8代前定點) 係唔知對方實力,要探情報的,唔打過都唔知對方有咩人同幾多兵 (當然都可以S/L去偷睇)
你講用間諜囉資料? 呢個我贊成 其實可以整
其實冇得睇部隊目標都好夠
依家ai城都未出已經知佢想做咩
所以超級咪玩家永遠第一
要搜集比情報先知對方個城有咩人同有幾多軍錢糧開發

呢D嘢現實世界中冇理由全知全能

(對方)出左征既兵都係,最多睇佢係大/中/細軍(而家呢隻GAME已經做到),唔應該知對方條隊實際有幾人,要埋牙打過先可知
等睇下次更新個高難有幾難先

BTW
孟獲奮戰江州,由大耳手上登左神將郭淮,捉左二公子
梓潼放大耳+張飛父子4萬兵落黎點知食晒糧,得返4000兵,餓死埋劍閣;

二公子拖到73忠都登唔到
係因為對面仲係人妻曹未病死,定係有親愛係對面(老婆/仔/曹丕?)
誰家二公子?

劉曹定司馬?
司馬
更新吓張肥情況

趙暈佔府時野戰捉咗甘波霸,89忠即捉即登

北地槍王搶上庸後兵力分散,比曹曹攻咗宛.我張肥就趁曹曹攻宛時偷襲許昌成功,叫做有三城站穩陣腳,孫十萬又趁我偷襲許昌搶我汝南但我只有兵斷佢米路冇兵追擊(條友都用三萬來打我,我得五千,追擊我都會好傷)唯有放佢走,因為曹曹都趁佢攻我時又去打佢壽春

曹曹唔知係咪周鳩圍去打人,已有兩城比猿笑食咗
c馬應該好易登架喎

之前我用孟獲,大公子二公子好早期已登到,反而佢老豆爆機時都未登到
火鳳二公子=老豆
所以唔關親愛事
孟獲總之唔會登到司馬懿?
我(孟獲)登唔到司馬懿囉(曹曹為君主)

之前用曹殖都登唔到司馬懿,好似話因為司馬懿同曹丕互相HEHE
冇睇開火鳳
雖然陳冇好似係我老婆遠房親戚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞