[PC/PS4] 三國志14 (9)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
孫權個弱智唔無buff左咩?
點解我玩邊年個弱智都可以孫權加個徐盛各兩萬魚鱗陣北上攻廣陵
廣陵重要講緊有三萬幾人

又俾佢玩撚崩左
【KT快報】『三國志14』5/28(四)發布免費更新!

部分更新內容如下:
於啟動器的「啟動環境設定」中追加「30FPS」與「60FPS」的變更功能。
.於開始選單的「環境設定」中追加音效「2.0聲道」「5.1聲道」的變更功能。
.於開始選單的「收藏」追加「鑑賞BGM」的功能。
.調整戰略、人事、迎擊時的AI。
.調整單挑的平衡。

其他更新詳情,敬請鎖定5/28(四)的貼文哦✨
終於有錢整好野 下個dlc應該係老年頭像/單挑立繪 之前D錢都用來整晒D垃圾313
.調整單挑的平衡

有乜要調整?

"一騎","豪杰"勁得滯?

我覺得尚算OK喎

有贏有輸咁啦
話說守江州時
徐晃一個一萬八兵過黎
城邊三文治+斷糧+幻術
磨到佢20氣左右就會挑我D人回返上去
孟獲祝融郭淮全部輸

好彩木鹿大王之後一野挑返司馬懿仲手到拿來
三國志
8分鐘 ·

【KT公告】『三國志14』原訂於本月推出的『銀河英雄傳說Die Neue These』合作DLC第4彈因諸多原由將延期發布。具體發布日期將另行公告。

造成各位玩家的不便我們深感抱歉,懇請諒解。
原版徐晃都唔勁既 咁都輸係唔好彩比人挑
成個吳國都係廢,玩蜀嗰時佢根本俾人屈到冇得玩
本身光榮個設定吳國係技能來講係最廢
先唔講孫權割劇主義本身問題同埋史實吳國陸軍唔勁令到光榮調低統率 淨係講待遇都差過人 甘寧無泰然 朱然變垃圾 太史無英名 朱桓直頭白板來 徐盛無一心 最勁果個孫策又半白板 魯肅無王佐 呂蒙仲廢過王平 全琮無水戰 凌操11 有掃蕩 14 唔見埋 我都唔知呢班垃圾點打贏赤壁同夷陵 除左原版周瑜 同陸遜叫一線之外其他真係廢 蜀國根據歷史邏輯學係正統所以buff我明 但D 3流文官如郤正都有振興你話幾唔公平囉 吳國D 文官 得二張顧雍孫權有用之外 其他果D全部都係淨係偏學者來 文又唔得 武又唔得 所以正常ai唔夠打係正常 所以要自己補完 我用左幾日幾成個人物能力睇完傳查完書改左271 人 仲加左D原創技先叫平衡番
巴打你都小癲特登查書去改,我是但塞啲古武將俾佢就算
其實311sire果時我都睇左好幾次 先要再睇番 無計 太鐘意三國志同春秋戰國史 加上有得diy都係享受來 同埋光榮比果D古武將都唔符合歷史地位 除左最近果個成吉思汗之外( 日本史唔知 無興趣睇)
仲有光榮比D個性好整齊 統計過 差唔多強度果D個性成隻game得15 30 50 左右 但世事邊有可能咁完美
泰然=廢柴勢力守城惡夢
好撚認同 玩緊張繡
曹操嚟都未驚
廚房過嚟真係頭痕
次次都要靠拖時間比袁紹打到陳留等佢自己退兵
放佢埋城之後左右出一隊弓兵射柒佢
有錢淨起樓起陷阱擋佢 將太廢用人海包圍佢
後尾學精左
調方圓藤甲兀大元帥係城邊
遠兩格放幻術+後面斷糧

唔比任何機會佢回士氣
感覺到Ching嘅無奈同怒氣我玩蜀差不多破局佔哂隴右 長安俾我驅虎得返司馬昭

結果孫權一輸江陵 然後就輸哂長沙四郡

又崩多次
但一更新,就又要再由頭改過
自己van修改果D先會 用原版編輯果D唔會 同埋我無咁蠢我會back up傳上google因為真係睇死人 咁多文
但佢嘅必殺係多人必殺,叫做唔錯
仲有唔記得講既就係 東吳 屯田制 光榮無比到陳表 諸葛融 姐係光榮本身對武將有一個主觀定位左先 其次先跟演義同歷史 例如王平其實可以有5藍但佢定位係2線 所以一定得4藍
同埋原來大軍師司馬懿有講司馬昭比人貶左做種田將軍係真 史實真係有做個種田將軍但唔出名 所以無左
孫權其實唔應該有教化 因為孫權一上台基本上都係屯田左先 應該係農政 但覽於孫權勸學出名比左教化佢(大佬呀同311個指導好唔同喎 咁都得?)
但整體來講光榮比D能力值有70%係信得
我宛城 邊有得玩建築
算係中上架啦 有泰然豪傑
宛城張繡好難玩 之前玩到棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞