[PC/PS4] 三國志14 (9)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
同埋唔好用委任除非你玩有幾座城既勢力
委任即係軍團?
初期 一定all商 收益高d 可以買糧炒糧 過左2年左右就商農是q但
兵就睇地方 長安個d一野招5000兵 新野堆垃圾地方就1000都招唔到
委任呢個制唔一定淨係軍團先有 施政又有 城市內政都有 姐係random交比電腦咁解
但都要睇你D將邊個發展快先得架 同埋光榮都fix過錢糧比 而家合理左既叫做
例如你堆人農兵高(通常武將type)
委任會半兵半農
同埋滿左會自己幫你轉項目(但人唔會轉)
錢好緊要,有時推舉都唔夠錢
推舉有樣煩,先唔好講$

就係畀人老漢推舉條友會直返首都

咁好多時你霸咗新城又多人在野又等人用,你寧願條友留響當地做嘢多於用廿幾三十日返首都再外派返出去
超級好似唔見左舉薦呢個提案喎
睇巴打評好似超級都唔係特別勁?
值唔值買?
我算係半個歷史迷 當然會支持買全套啦 不過game好唔好玩 好睇個人想要咩 我就好老實講君主制來講314光榮已經盡左力 咁當然啦你會見到巴哈 貼吧D人話點點點 加D咩 減D咩 令遊戲更加有趣 但老實講光榮本身對呢D歷史game投資真係唔多 我覺得制作人唔係無腦無諗過D玩家咁樣整咁樣做 而係現實同風格唔係你想點就點
但唔排除有pk會加啦 呢個就要睇制作人同公司
想問下用編輯將係咪稱霸唔到果個劇本?
我估仲有一個史實係五丈原
假想就戰國七雄 日本戰國 仲有一個估唔到
我諗緊買唔買超級姐...
玩個超級都要俾錢..
如果唔係真係勁太多..都係易玩咁我就唔俾啦..
所以先想買下意見
五胡或七蠻亂華啦

搵哂徹里吉,劉冑,黃亂,趙氏貞,呼廚泉,步度根,丘力居班友每人一地
但dlc 除左超級仲有其他架麻例如編輯 唔可以淨係講難度
同埋而家都未真係test到佢強度去到邊 難講 仲要成日更新 答你唔到
稱霸到但解鎖唔到古武將
古武將果8個我打哂
係dlc同假想果堆未打
如果果堆編輯都制霸到咁我想玩下編輯
想囉古武上網down個save咪得其實 只係無左steam成就
應該多數係官渡袁紹贏
又或者吳國冇背刺蜀國關羽入襄陽之類
日本戰國果個我記錯左
以往係有一個群雄割據劇本
入面有齊戰國七雄 同日本大名做城主
不過唔會有一個單獨戰國嘅劇本
關羽無輸呢個假想應該最多人buy同埋佢有個聲稱係玩家ff嘅假想
以前好似有出過
類似關羽入襄陽
吳就入壽春
比較期待玩家自創果三個會係咩
之前又話5月公布,仲未有消息
我最想玩戰國七雄
記得以前連啲地名都會轉
下邳好似係臨淄
313好似有,直頭拎埋許昌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞