[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (59) 用住X100V等X-T4 (等到5月尾

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
唔用raw無所謂,jpg兩者基本上無分別,用熟手的
有無ching要或者有冇青想放23/2而又想入1855?我可以補錢換
有冇巴打連唔到iphone?
$1900 銀色新淨齊件 送多個haoge hood同hoya uv filter
誠哥相機做特價 xt30銀色賣5660
Xh1連Grip賣7950
X-H1到底有幾多貨清極都有
岩岩買左部 可以唔洗等xt4
聽講兩部IBIS唔同結構, XT4會表現好啲
不過XH1個防震都夠用, 係機身太大部厚身囉...仲大過A73少少
問題不大 主要屋企附近用
Xh1主玩tele 想手感好少少 不過唔排除行山時用
不過mij同埋豐澤買7千幾連回贈算係咁
而家唔敢講xt4係咪mij

要買防潮箱了
雖然唔知X-T4會有幾好
不過有人比較過A73同X-H1嘅拍片防震
X-H1係贏一大截
唔知水貨xt30仲會唔會落返少少,宜家仲係45xx,行貨同佢價差收細左
xh1連grip街價水貨先5900
差成2000蚊 再加上行貨不了
未接受倒body用水
鏡就無所謂
我諗多極都係跌一兩百
特別係富士d QC
我覺得富士通常頭一兩Batch機先多問題
再之後都問題唔大, 唔追新嘢嚟講我優先睇水貨同冇保二手
第一次買富士
請問fine 同normal係咩?
又無jpg揀既
同埋每影一張load左三秒係咪關張卡速度事?
用緊sandisk extreme pro 170mb
Fine同Normal咪即係jpg質素
load3秒點樣load法先, 純講緊閃燈定係真係成部機操控唔到
咁fine同normal有咩分別
閃燈
所有相機都有得set,因為JPEG係一種有損壓縮,所以比你set返壓縮比例

但係基本上一定係用Fine,除非你張卡細,想影多d
或者你點都係用RAW,張jpg只係預覽, 又想慳位, 就normal+RAW
用UHS 2 咭會快啲
明白了
新凈i60A燈
有冇師兄有興趣
請留tg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞