[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (59) 用住X100V等X-T4 (等到5月尾

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
有冇人知供水貨既船期幾時先可以Resume番
想買機都買唔到
係邊到放
我50230 行山用,55140其他時間用
手大唔好諗會揸得好撚辛苦
我自己隻手唔算大但係都要加L架先叫舒服啲
富士好似一向都係咁,係要加野上去先好揸D
xt2我加直度叫好D 見人地用果D木手柄好靚但唔知邊度有
要好渣 緊係XH1
呢個一定 真係好好揸 都係曾經想用t2升上去原因
新手想入x-t200,有自拍mon唔洗比老婆屌得咁甘
有冇師兄用緊
有Xt30同a73
都係買多部xh1
富士body畢業
呀唔係 差部50r未買
想放xh1連grip, 有冇師兄有興趣
gfx 入左, 想放部xh1入返部xpro
本身由儲錢買XT3
再聽到XT4既改進全部針對拍片
於是決定等到佢出
但而家個價真係買唔落手
有gfx100 xh1都算完成任務
買水貨
個濕尻代理 唔係xh1太多蟹貨畀xt3頂死左
應該唔會有一次大減價 近排xh1個價都升左要拓番xt4個價
其實有冇compare過其他幾間tele kit lens邊支質素最好
咁多機玩得哂
其實玩唔哂
諗緊部a73放唔放左佢
https://youtu.be/vtyx6cbfmVE

有鬼仔輕輕review左支大陸仔33 f1.4

有興趣就睇下, 唔夠多sample, 不過好似都幾sharp

可惜佢價位唔係平原廠支35 1.4 好多, 另外兩支差距多d就幾吸引
xt2 用用下detect唔到個直倒 有冇巴打試過
等緊佢支23 1.4 究竟幾時出
A73緊係唔放啦,假設要做下job,或者要影夜間或追焦野時,A73又真係可靠好多
而且總要有部FF機解放下d FF老鏡(如果有玩老鏡的話)
咁就要買枝騰龍150600 G2同xh1兩份用
原廠定副廠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞