[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (59) 用住X100V等X-T4 (等到5月尾

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

60, 30, 24係唔同既風格
拍風景, 隨手拍就無所謂, 60會順暢d保留最多資訊

但拍電影/電影風格既片要用24, 要知更多上youtube搵下
新手一問
Xt20同xt100 連1855
邊個啱新手啲
見到xt100個mon好似好正
X-T20實在啲,X-T100似玩具多啲
聽日就去試
4800會唔會係kit呀?
年年都係呢個時候加價㗎啦

有幾出奇
xt20
近攝矇撚哂仲正
咁xt200定xt20會好D呢
巴打想問下你支18-55放左未,有意收但你tg add唔到
xt200有反mon headphone jack auto fo快啲但係bayer CMOS
xt20有十字制 x-tran III同靚仔啲
好睇個人取捨
我用緊XF10, 就係無反mon同埋未試過x-tran iii 分別係點
都諗緊prefer XT200 不過其實影出來會唔會同我部XF10唔係差好遠
https://youtu.be/TjcULZrexDo
J出血
富士拍片
點解咁耐仲係有啲人唔明白,無一部機係完美既,只有岩唔岩自己用
要反mon就xt100 xt200同xt4
師兄 xh1今個月唔係冇左回贈咩
都唔係好記得
是撚但
今日打算開部XF10用下 結果一開機又壞🌚
伸出呢之後收唔番埋 又用都用唔到
咁樣情況X100系列有冇出現過?
xf10 xt200同xt20我都冇
留番其他巴打答你
2部都同xf10有明顯分別,xf10鏡頭質素唔算好,sensor都比xt200/xt20差。

xt20曾經擁有,宜家有xf10+xt30

另外拍4k片xt20應該會比xt200清,xt20好似都係downscale做4k。對焦就xt200會快啲,但其實xt200同xt30個價差唔多,會建議入xt30多啲
好似變左送即影即有
送sq6白色
xt30 kit (不過係連18-55mm) 要成7千幾, 好似overbudget左小小..
我就影相多既, 或者係未應該等XT200再跌平D先買, 宜家見行貨5千幾
你睇果個價錢跟既都唔同kit鏡
xt30 body 行5400,xt200 body 行4800
差600我寧願儲多陣要xt30啦
15-45都係幾百蚊支
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞