建議admin封鎖#50328玄學大師詹惟中,發表強姦言論傷害受害人 (2)

1001 回覆
62 Like 4 Dislike
壇規 唔屬於社會規範

壇規係類似法律存在

社會規範係只可以做成社會上死亡

例如佢一係其他post講野 咁就有人入面屌佢 圍屌

Bam人唔屬於社會懲罰

依家我地做緊既野 係用開post(社會懲罰)去推動法律(壇規)

所以我地做緊既野只不過都係社會懲罰一種
你事實係好多地方無畀理據就老屈
當時我係講緊你上個post #966 講你話"對解放軍幸災樂禍無人性", 你玩完"語境去除" 未.

語境去除(contextomy),又稱斷章取義、脫離語境的引用(quoting out of context)、引言探勘(quote mining),是把原論述的語境去除,據此建立推論。然而,去除語境後,原論述的意義往往已被扭曲,因而這樣的論證無效,是一種非形式謬誤。
稻草人論證(英語:straw man)或稻草人謬誤、攻擊稻草人、刺稻草人、打稻草人是曲解對方的論點,針對曲解後的論點(替身稻草人)攻擊
我幾時指佢應該要ban? source?
壇規係可以新增同減少同改善

當地人覺得要推動 所以依家係度開post推動緊改善壇規

去真正罰呢種人 討論如何懲處呢種人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞