建議admin封鎖#50328玄學大師詹惟中,發表強姦言論傷害受害人 (2)

1001 回覆
62 Like 4 Dislike
建議admin封鎖#50328玄學大師詹惟中,發表強姦言論傷害受害人
https://lih.kg/auFmPnU
lm
支持bam
Agger
支持ban埋話解放軍抵撚死嗰啲
中國獨裁政府未經香港人同意之下佔有香港主權, 你呢度係類比錯誤
吓?邊到錯誤?解放軍唔係人?

中國獨裁政府未經香港人同意之下佔有香港主權, 咁香港人民做乜去反佢, 都係合乎正義.
被強姦嘅女人佔領咗#50328玄學大師詹惟中 個澳門嘅主權?
- 解放軍直升機post幸災樂禍所有會然
- 黑警肺炎post幸災樂禍所有會然

呢兩樣你憑乜話要ban?
唔嗌啦 admin做唔做嘢都照推
幾時"你話自己係正義就係"?

呢度你係打稻草人. 我係講緊反中國獨裁政府及其跟班, 係因為佢哋嘅邪惡, 所以先至會係點反佢哋都係正義, 唔係"我話係就係", 打完稻草人未?
聯邦德國基本法

第20條 國家基礎條款,抵抗權
(l)德意志聯邦共和國是民主的和社會福利的聯邦制國家。
(2)所有國家權力來自人民。通過公民選舉和投票並以立法、行政和司法機關行使國家 權力。
(3)立法應遵循憲法秩序,行政和司法應遵守正式法律和其他法律規範。 (4)對於企圖廢除上述秩序的任何人,如沒有其他對抗措施時,所有德國人均有抵抗權。
好多連登仔都係獨裁? 理據? 用你#7 嘅logic 去講, 你話係就係?
呢度你係類比錯誤

中國獨裁政府未經香港人同意之下佔有香港主權, 咁香港人民做乜去反佢, 都係合乎正義.
被強姦嘅女人佔領咗#50328玄學大師詹惟中 個澳門嘅主權?
好多連登仔都係獨裁? 理據? 用你#7 嘅logic 去講, 你話係就係?

你嘅論點無理據, 所以推論就不能成立
要, 因為基於he who asserts must prove 原則
仲有, 你用"連登仔獨裁" 係偷換概念. 因為佢哋無公權力
獨裁(英語:autocracy),政治學名詞,是一種政府的形式,由一個擁有無限威權的統治者,在不受法律及傳統的制衡下,以個人意志來進行統治。由統治者個人獨攬國家最高權力,以專制之手段實行統治之方式[1]:2149。這個具備無限權力的統治者,稱為獨裁者(希臘語:αὐτοκράτης,autocrates)[2]。以這種統治方式形成的政治制度,稱為獨裁政體(英語:dictatorship)。
用"連登仔獨裁" 係偷換概念. 因為佢哋無公權力
獨裁(英語:autocracy),政治學名詞,是一種政府的形式,由一個擁有無限威權的統治者,在不受法律及傳統的制衡下,以個人意志來進行統治。由統治者個人獨攬國家最高權力,以專制之手段實行統治之方式[1]:2149。這個具備無限權力的統治者,稱為獨裁者(希臘語:αὐτοκράτης,autocrates)[2]。以這種統治方式形成的政治制度,稱為獨裁政體(英語:dictatorship)。
偷換概念[編輯]
偷換概念是蓄意改變談話中「關鍵詞的概念」。偷換概念有時是為了在爭論中求勝或佔他人便宜,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞