建議admin封鎖#50328玄學大師詹惟中,發表強姦言論傷害受害人 (2)

1001 回覆
62 Like 4 Dislike
你聲稱topic 係我主張, 但你無畀理據
所以我咪話疑似

但時機吻合就足夠推論

合理懷疑有潛規則 當然你可以死話冇 等下睇結果果時 希望被你b c喇
你問乜鳩?
你話係, 就你畀理據. 邏輯上係唔可以"證明不存在", 只會最多係"無證據顯示存在"

證明不存在(proving non-existence):當辯者無法為他的聲稱提供證據,他可能會挑戰他的對手,叫對手證明他的聲稱不存在。(例如:證明神不存在;證明不明飛行物體未曾到過地球;等等)儘管有人可以在特定的
限制中證明不存在,如在盒中沒有某些東西,可是卻無法證明普遍性、絕對性或認知性的不存在。無人能證明一些不存在的東西。提出聲稱的人必需自己證明那聲稱的存在。
語境去除(contextomy),又稱斷章取義、脫離語境的引用(quoting out of context)、引言探勘(quote mining),是把原論述的語境去除,據此建立推論。然而,去除語境後,原論述的意義往往已被扭曲,因而這樣的論證無效,是一種非形式謬誤。
垃圾真係垃圾
無數據反駁到我?
#12 我係講緊"我係講緊反中國獨裁政府及其跟班", 所以by context 個"邪惡" 係講緊"獨裁政權" , 所以 "全民殺狗(我除外) " 呢度係用緊 語境去除
你話係, 就你畀理據. 邏輯上係唔可以"證明不存在", 只會最多係"無證據顯示存在"

證明不存在(proving non-existence):當辯者無法為他的聲稱提供證據,他可能會挑戰他的對手,叫對手證明他的聲稱不存在。(例如:證明神不存在;證明不明飛行物體未曾到過地球;等等)儘管有人可以在特定的
限制中證明不存在,如在盒中沒有某些東西,可是卻無法證明普遍性、絕對性或認知性的不存在。無人能證明一些不存在的東西。提出聲稱的人必需自己證明那聲稱的存在。
所以澳門人智商低,淨係識小朋友式漫罵

同你話下理據就即收皮,死唔斷氣當贏

我不嬲大把point秒你班自卑澳門仔
你識叫人拎理據?

又唔見你拎理據回我d提問?
畀咗理據囉, 仲要畀乜理據?
條友不斷雙重標準. 自己唔畀理據但不斷問人拎理據, 畀完又選擇性失明繼續問
#237 已經畀出理據去證明, 你聲稱個topic 係我主張, 就你去畀理據
因為基於"證明不存在係違反邏輯", 所以我係無可能證明"我無主張啲乜"
笑死,隻澳門狗原來柒撚到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞