[A/I][Gen5] Pokemon Go(32) Pokemon Go PVP第一賽季開始 , 全球抗疫

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我銀章only
未升金章,差十場先金
你打2300以上既勝率會差好遠
輸1-4 0-5 都好平常
228x 好似
最緊要係熟自己隊野 (知道幾時換寵同幾時由隻寵死都係學問)
好多時逆風都未必輸硬(咁你砌到隊野太多弱點就一定冇得玩)
操作好有時會贏左都唔知咩事 (前提你要熟人地招技幾時出)

我自己用緊瑪莉+青鳥/滑板雷超+鋼柱
但好多時都俾電/地屈死
瑪莉又俾草系atm
但你打打下就會知點樣cover
前排成日換錯嘢俾對面剋屬 最近先少咗
好驚見到啲冷門嘢 唔係好知佢哋出技時間同有咩技
有冇得大約講下點cover
留名等睇教路,
換人時機我都好被動, 都係等人換我先換
竟然見過隻雞
依個唔係淨係講可遇見啲咩咩 雖然係有見過 一隻咁大把
我2019年初開始打,ADD左好少人咋
屌 之前開過 都冇人入
開始前就個個問有冇有冇 開之後就冇人
毒撚開group冇人理 想喊
我自己頹打多
入嚟做透明人
睇吓人地講乜都好

D分同rank究竟點撚樣計
我場數多,勝率平均6成,40lv, 3金章
低你咁多分既
我當你識配team 咁計

你第一隻出俾人黑住,如果唔係小技都好痛果d (例如草系小技打水咁),點都要捱一陣先好換寵 (例如whiscash打青鳥,青鳥係可以捱到出完sky attack 先換走,因為blizzard 要好耐先儲到,佢早過你出招即mud bomb,對青鳥冇用既)

因為你預換第二隻出黎都係俾人繼續克死(可能情況仲差)

所以我會死忍到大家可以出一招大技情況下先換寵
但咁換之下,你第二隻一定要夠坦 or 唔好又俾人有另一隻更克你,咁你第二隻就可以出兩盾後磨到對面果隻半血一盾而死,你死時就換番一隻可以秒殺佢第二隻既寵,咁樣就已經cover 到你第一隻出寵俾人完全克死既弱勢

其實第三隻寵同第二隻寵一樣,都係一隻cover 一隻

但記住記住,如果係對手小技都可以atm你隻寵,你就要第一時間換, 唔好磨到出完一招大技先換
無得chat?
下 原來係冇得chat?
屌 sor第一次開group乜柒都唔識
開咗channel 其他人冇得講嘢?
下 我以為開咗就等於傾計group
https://t.me/joinchat/KEAXCUZjNYecLUzs--W6Hg
試下呢個得唔得?
Sorry真係唔識搞
4勝過7,8次都未見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞