[A/I][Gen5] Pokemon Go(32) Pokemon Go PVP第一賽季開始 , 全球抗疫

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
係 如果有心儲到大技就換寵
就唔好按出大技個icon掣普攻
雙技Haunter遇到普通系就仆直
但雙技Marowak唔會
仲要克埋草/鋼
水兔細技大技(play rough+ice beam)都唔痛
好好用
我幾個月前將隻1480 廢iv 既鋼柱開左雙技
1480 都係經常比人好打死, 青鳥就咁fast move 都打死我隻鋼柱
而家已經無糖再開多隻149x

七夕雙技幾平我開左無乜用

其餘果啲我已經無塵開了,而且都係廢cp 廢iv, 唔想浪費星塵
遇過,俾我隻巨沼怪/鯰魚王ko左

唔緊要啦(冇塵)
岩岩有場我用護城龍, 對住鋼柱諗住死撚硬,
佢第一下出cannon以為佢手快,第2下都係cannon
已經知佢無開技
埋尾噴火燒鳩佢 1SET 5/5 上R8
有雙技好撚重要
好憎護城龍
樣又七又難對付
咁又係

但都試過marowak 用火細技都打唔死大菊花比佢嚇親
暗影球又儲得耐未出就死左
差5粒糖之麻, 落街睇下有無普通格拉格拉BB用波羅捉啦
so true
遇過有人出美綠梅塔大技岩崩剋返佢轉頭
唔啦沖咗涼唔出街
1500league淨係遇過一兩次
如果係出superpower就好啦
有限定技巨沼就可以瘋狂加濃水砲射瓜佢
無就鯰魚王瘋狂出泥巴炸彈
仲要防埋D仆街殘血換寵, 之後你諗住出大技埋佢單佢突然出番隻殘血食你大技, 最後反CUP你, 我都試過, 亦都用過尼招反勝
對家一換走殘血寵要留神, 諗住食硬唔好係大技個制狂禁, 係出面禁
咁佢換殘血寵出黎你普通秒左佢 去番大技制狂禁埋佢單
多數對家無引自己退場
想問下各位ching嘅意見
你地覺得中間嗰隻換做草伊貝會唔會好啲
我主要攞嚟打水兔仔同埋剋妖精
反正妖精打鬼唔痛
可以攞marowak嚟做擋
而家咁樣只係剋唔到月伊貝同埋代Au奇希斯
逢水火草,優先御3家(社群技), 無先草依
試左幾場火爆猴近身戰幾強.但好Q快死.我覺如果高手向其實可以一試.佢無相剋都好Q痛.
可唔可以唔好再比雷電雲同御三家我,全部捉完即扔,我想要毛頭小鷹啊
前2日係咁出鬼龍,宜家垃圾, 都係未見過小鷹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞