[A/I][Gen5] Pokemon Go(32) Pokemon Go PVP第一賽季開始 , 全球抗疫

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
問題係我隻鋼柱 攻15 但可以1498

但攻好低,得10 果啲, 反而147x

咁呢個理論已經錯左啦
同埋你隻鋼柱己經好靚1498CP
要低過10攻既神獸, 唯一途經係同係交換,仲要唔好亮晶晶
因為亮晶好友交換有保低10/10/10, 普通交換無下限
防同血呢,尼2個能力都有影響CP
我都有隻交換既鋼盾

係4 10 14
攻得4
但cp 1480

攻15 13 15, 反而1498

已經係一個例證15攻可以高cp 過4攻 喇喎
呢兩三日運氣好到爆,pvp獎品中兩次大獎

15攻1500CP 同0攻1500CP
前者攻高但血防一定低, 後者攻低, 但血防高
係PVP入面,0攻同15攻係差少唔明顯
但N記為左平衡番, 當大家2隻野都一樣,同時滿氣出技,攻IV高就出技先
廢事個個都0/15/15咁玩
岩丫, 但4 10 14 果隻可以禁多幾下升多2,3LV 咁佢既血同防咪高左囉
高iv出技先,咁都好d 我有d寵中左亮晶晶高iv焗用
無咁多塵同種係度等
咁既話升爆呢種寵既星塵量應該仲高過master league

仲要就到佢個網既top 25iv , 我諗隻game 執左笠都未遇岩寵升

我繼續瘋狂投降全敗拎塵算
所以我全部寵 只要唔太垃圾佢CP149X 練,15/5/8 例如咁,照去
起碼出手先,大家一樣,出手先心理壓力細D
我無隻0/15/15 TOP25
好多CP岩岩好1500 但排名幾百,1000以外都有
如果個個都要完美,0/15/15果D, 仲難過追RAID閃100呀大佬
岩用就去, 個個都咁玩
上到RANK7.1651.然後狂輸緊.
決定儲一星期stardust allin 養隻鬼斯通

睇下可唔可以靠佢咸魚翻新
頭先都好似有一鋪遇到月伊加盔甲鳥
最後險勝 七夕青鳥招呼月伊
鋼柱真氣彈招呼鋼鳥
升咗隻開埋雙技洗咗十幾萬塵
係幾好用 4勝捉雷電雲
無熱門寵無雙技再加臨場應變好難打

雙技絕對關鍵
尤其鋼柱大技加濃光砲+真氣彈
加濃光砲掃瑪力老母+皮可斯+七夕青鳥
真氣彈掃鋼鳥+背背龍+護城龍

淨係呢度都打到成堆常見寵
好難怪個個都整隻鋼柱防身

今晚有一局對面都好醒整隻噴火龍打奇異花同鋼柱
但唔好彩撞正我有隻社群日限定技巨沼怪
儲定氣換走,到死晒兩隻先換返入場,
一下加濃水砲ko隻老噴
係.而家要留招etc.好考應變.我相剋都未熟.

想問埋我唔咁招果個ICON佢就可以就咁普攻係咪?因為我之前係死按出招位.佢連埋普攻
啱啱諗住幫marowak開雙技
點知儲夠50,000stardust
先至發覺唔夠糖
屌你老母爭個五粒
逼住單技打多轉
攻高防低都幾難玩

我用開5-6隻,暫時60場嬴45場
rank 8 21xx分
1. 奇異花:瘋狂植物+污泥炸彈
2. 巨沼怪:加濃水砲+污泥波
3. 七夕青鳥:龍波+sky attack
4. 鋼柱:加濃光砲+真氣彈
5. 鯰魚王:泥巴炸彈+暴風雪
6. 阿羅拉卡拉卡拉:骨棒+暗影球

打擊面最多+少剋星 首選鋼柱 必出
好多人用瑪力老母都係冰+妖精打格鬥/七夕青鳥/草
變相益左鋼柱
痴線.有場一齊死.但當輸?!
係 當兩邊都無嬴
一齊斷連勝紀錄
係 system on99
鬼斯通同呢隻都好鐘意

但兩隻唔可以同team
夠鐘就計邊個死剩種多, 各剩1隻計血
小心啲Alolan marowak
我自己最中意遇着鋼柱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞