[A/I][Gen5] Pokemon Go(32) Pokemon Go PVP第一賽季開始 , 全球抗疫

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
準備12點打晒五節PVP
一夠鐘全部人好高分,都係等聽日先 sosad
好撚黑
全撚部都大逆風已經輸咗三場
exact7ly
都係等日頭先打
又一場輸係隻阿羅拉格拉格拉度

屬性上完全上風
骨棒地面系打盾甲龍+鯰魚王+美碌坦都效果絕佳
但打中一下效果絕街先扣少少少少少少好撚少血
真係垃圾黎

以佢既速度根本未出SB, 就死, 不過其實出左都應該打人唔痛

屌,早知留星塵玩,今次league 升哂d 伏野

睇youtuber d 片其實佢地介紹每一隻條team 都有用水兔做膽

其實無水兔上到r8 高分用乜野都贏唔到
我都係

新整好隻月伊貝諗住無水兔都可以多隻bulk 野

點知清一色滑滑小子 用counter 打死月伊,月伊無招打到佢

換鬼系格拉格拉中斯詐仲死得快

換乜都死,因為你換佢又換,但佢一隻剋你兩隻

你換乜都係會輸

千祈咪比我有水兔就無敵
水兔極快儲到ice beam, 一下打落盔甲鳥已經扣一半

燒哂盔甲鳥兩盾再打多次ice beam 殺盔甲鳥有餘

相反盔甲鳥每下大招最多傷水兔八分一

基本上唔撚洗諗啦水兔+ice beam 已經玩哂
真 好撚難打
痴撚線全撚部都逆風點打
唔係月依貝就係瑪麗
有冇咁撚憎我用marowak
朝頭早係咪真係易打好多
係嘅話我以後都轉朝早玩
屌你老母今晚玩全部都係2-3 2-3
我放棄左隻marowak 又贏番
咪L 用呢隻垃圾算把啦

一定場場逆風

youtuber d 介紹片梗係簡哂佢贏果d 比你睇等你覺得好work
輸到仆街唔通拍比你睇
前幾晚玩都冇乜事 有正常輸贏(67%win)
係今晚特別仆街(40%)
我計過哂咁多組合
要做到人地唔同時剋你兩個屬係好難
所以一定要水兔呢d 做膽逆屬性都有得打下你先有得玩

例如月伊+鋼柱
格鬥剋你
咁你預最壞打算隻game 就會5場都簡哂格鬥team 同你打
任你有高既戰術都死L硬

換轉月伊+水兔
當你有草系,佢ice beam 都屈哂你d 盾其他野大把hp 打你
當你雷系,佢就算死隻水兔,雷系導血都唔會夠剩番既打

點解而家無得狂5km 蛋出水兔都係因為防止個個都有水兔
屌 一撚樣
乖 聽啲ching講聽日先玩
打左3SET.兩SET有得捉野.留返2SET聽日打.1藤蛇.1神獸仲要兩星
順便問一問.鋼柱.月伊.怪力.應該邊隻打水兔同鋼鳥.
水兔我同鋼枉打.鋼鳥同柱打到一半轉怪力.唔知有無錯.求指教
終於打完
5-1-4-4-3
月伊怪力同team 一般
建議怪力轉毒骷蛙
鋼鳥輸月伊少少
毒蛙sludge bomb可以扣水兔大半血
我未有.蛙.搵隻升下先.謝指教
而家諗緊課不課金買特別活動入場券
呢隻野我用親都係皮皮磁石黎
雖然有sludge boom , 但通常有盾先出皮皮所以都幾難用
丹尼最新段片佢都係靠水兔做膽墊底先勉強用到
同埋毒蛙半格鬥.佢毒雖然剋妖.但同時會唔會比妖打都好傷?我對住水兔用鋼柱打極都扣佢唔到.都唔知點打..

一見7夕/鋼鳥/水兔都好頭痕.
咁睇可能月伊同所有格鬥系都唔夾
其實鋼柱有雙技可以剋所有其他鋼系
月伊本身都唔會輸
所以最後一隻應該以剋水兔為佳
由於隊伍已經有兩隻防超能
我覺得可以用草毒
或者帶地震嘅大菊花(剋Alolan marowak)
水兔用水炮已經屌打鋼柱

好多寵效果絕佳都唔夠佢一招水炮扣得多
相反鋼柱打水兔唔入

有盾無盾都係水兔贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞