[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(2)

986 回覆
7 Like 2 Dislike
其實pro 5 今年係咪大機會出

唔知
可能有
想問sp4 i5 4gb玩唔玩到h1z1 低效可以接受最緊要流暢

h1z1即係arma III wo
我估冇graphic card難D

sp4個size真係好適合我 但最近又想玩h1z1

I7囉,grapgic勁d,不過熱d
文書上網睇片係咪i5(雙春)16Gb ram夠做?
洗唔洗上i7(雙春)?
事關我desktop i5 8Gb ram用chrome都lag lag 地
洗唔洗上i7(雙春)?
事關我desktop i5 8Gb ram用chrome都lag lag 地

你desktop係咪用hdd?
洗唔洗上i7(雙春)?

香港好似冇i5 16gb揀wo
laptop用chrome好食電
洗唔洗上i7(雙春)?

垃圾adata ssd
有冇人知SP5幾時出
洗唔洗上i7(雙春)?

垃圾adata ssd

試下唔好用chrome上網
有冇人知SP5幾時出

m$ 5月2有發佈會
但唔知同sp5有冇關
有冇人知SP5幾時出

m$ 5月2有發佈會
但唔知同sp5有冇關

有可能會update 粒u
但係個發佈會主攻education, chromebook
有冇人知SP5幾時出

m$ 5月2有發佈會
但唔知同sp5有冇關

明明難得sp4叫做幫m$贏番個勢
點解m$反而好似唔多理sp系列
有冇人知SP5幾時出

m$ 5月2有發佈會
但唔知同sp5有冇關

12月出ARM CPU既細版surface
到時個勢仲勁
洗唔洗上i7(雙春)?

垃圾adata ssd

用edge?
有冇人知SP5幾時出

m$ 5月2有發佈會
但唔知同sp5有冇關

到時個勢仲勁

sp出細我會買細
tablet買細易拎上手
iPad pro我都係買9.7
洗唔洗上i7(雙春)?

垃圾adata ssd

用edge?

yes
上網睇唔知咩測試話edge無論係慳ram定慳電程度都屌打chrome
洗唔洗上i7(雙春)?

垃圾adata ssd

用edge?

yes
上網睇唔知咩測試話edge無論係慳ram定慳電程度都屌打chrome

用edge好似睇唔到60fps
唔係係咪我問題 睇片冇cheome咁順
但其他真係幾順
買左部機,而家要搵袋,有邊隻好?
要輕便既
洗唔洗上i7(雙春)?

垃圾adata ssd

用edge?

yes

用edge好似睇唔到60fps
唔係係咪我問題 睇片冇cheome咁順
但其他真係幾順

睇到
要輕便既

上taobao 有隻幾靚或者 巴打唔要 taobao 貨
有冇人知SP5幾時出

m$ 5月2有發佈會
但唔知同sp5有冇關

到時個勢仲勁

sp出細我會買細

5月2日education咪同surface有關
(surface一直主打方便大學生)

我估M$梗會出高通835搭載win10
當初佢落場就係想親自搞創新
(佢親生個firmware簡直有魔法)
家下仲大大歡迎其他廠商出2in1
(歡迎人地抄surface,仲話咁樣係推廣win10)
遲下M$梗會自己出一部黎做個勢

btw e+ sp4咁平,冇需要tb3同usb 3.1既,其實真心建議上車與其等835等到下世紀
支持樓主 利申用緊lenovo miix 700 m3
要輕便既

攞個file入住佢
有冇人知SP5幾時出

m$ 5月2有發佈會
但唔知同sp5有冇關

到時個勢仲勁

sp出細我會買細

5月2日education咪同surface有關
(surface一直主打方便大學生)

我估M$梗會出高通835搭載win10
當初佢落場就係想親自搞創新
(佢親生個firmware簡直有魔法)
家下仲大大歡迎其他廠商出2in1
(歡迎人地抄surface,仲話咁樣係推廣win10)
遲下M$梗會自己出一部黎做個勢

btw e+ sp4咁平,冇需要tb3同usb 3.1既,其實真心建議上車與其等835等到下世紀

依家啲廠真係抄sp4抄到勁出面
但m$好似冇咩所謂咁
應該係因為冇咩威脅

我可以唔要tb3
但依家應該要買有usb c+a以防第日有需要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞