[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(2)

986 回覆
7 Like 2 Dislike

呢部仲抵咁

呢部仲抵咁

終於肯減
呢部好似仲有個i5/8+128gb版本賣$62xx
不過舊電仲廢過sp4

呢部仲抵咁

終於肯減
不過舊電仲廢過sp4

伏唔伏嫁

呢部仲抵咁

終於肯減
不過舊電仲廢過sp4

伏唔伏嫁

https://youtu.be/ZYRtPRYZYF8
又recall呢條片
我覺得比較大問題係web cam真係太差
同埋電量唔得
不過有tb3同大mon少少又加番少少分
依家部機平左都叫做可以一戰

呢部仲抵咁

終於肯減
不過舊電仲廢過sp4

伏唔伏嫁

又recall呢條片
同埋電量唔得

比sp4仲唔掂

呢部仲抵咁

終於肯減
不過舊電仲廢過sp4

伏唔伏嫁

又recall呢條片
同埋電量唔得

比sp4仲唔掂

兩部都冇用過唔清楚
照review睇就sp4好啲
尤其係電
但如果屋企用嘅話應該冇所謂啦
反正都係長叉電

btw
百記?

呢部仲抵咁

終於肯減
不過舊電仲廢過sp4

伏唔伏嫁

又recall呢條片
同埋電量唔得

比sp4仲唔掂

兩部都冇用過唔清楚
尤其係電
反正都係長叉電

btw
百記?

買得呢種就帶出去多啦
係百記

呢部仲抵咁

終於肯減
不過舊電仲廢過sp4

伏唔伏嫁

又recall呢條片
同埋電量唔得

比sp4仲唔掂

兩部都冇用過唔清楚
尤其係電
反正都係長叉電

btw
百記?

買得呢種就帶出去多啦
係百記

sp4 係6300
仲差過sp4真係唔掂
sp 枝筆
買兩張128gb c10 放野用已經夠

呢部仲抵咁

旺電見到6880

呢部仲抵咁

旺電見到6880

keyboard有咩色?
上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

呢部仲抵咁

旺電見到6880

上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

問佢唔要鍵盤有冇得再平
之後自己再買
sp4插唔插到200gb sd 卡?

呢部仲抵咁

旺電見到6880

上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

問佢唔要鍵盤有冇得再平
之後自己再買

呢部我有諗過, 但係有幾個問題
1.電冇進步, moon大左res高左但電同sp4一樣係39whr
2.牙石啲QC (明明sp4都係牙石整)

但係8GB 256ssd 7.5k係幾吸引

呢部仲抵咁

旺電見到6880

上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

問佢唔要鍵盤有冇得再平
之後自己再買

1.電冇進步, moon大左res高左但電同sp4一樣係39whr

surface pro 4係asus整
sources?

呢部仲抵咁

旺電見到6880

上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

問佢唔要鍵盤有冇得再平
之後自己再買

sources?

代工?

呢部仲抵咁

旺電見到6880

上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

問佢唔要鍵盤有冇得再平
之後自己再買

sources?

代工?

係鬼,到目前為止都唔知邊到代工

呢部仲抵咁

旺電見到6880

上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

問佢唔要鍵盤有冇得再平
之後自己再買

sources?

代工?

surface係由pegatron整
雖然以前pegatron算係asus子公司
但係獨立左 唔算係asus掛
有冇人知asus野係咪有自家廠整

呢部仲抵咁

旺電見到6880

上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

問佢唔要鍵盤有冇得再平
之後自己再買

如果長期喺屋企用都ok
不過都係果句
sp4無論價錢同質素贏asus
有冇人覺得surface個mon太細?

呢部仲抵咁

旺電見到6880

上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

問佢唔要鍵盤有冇得再平
之後自己再買

旺電6880 想衝

邊間u
12.x寸3:2 算ok,再大就好大塊

邊間u

拎住IPAD PRO都覺得大
SURFACE應該都差唔多

邊間u

邊有咁新 10.6寸個D
用慣自己部laptop 13.3寸
覺得surface mon好細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞