[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(2)

986 回覆
7 Like 2 Dislike
chromebook問題就係pdf annotation都好麻煩(不過而家有得用android app應該好d)

呢個windows 10 RT至少可以用app, 大學生做起野上黎係應該方便過chromebook

利伸:估
今晚會唔會岀surface book2呢

肯定唔會啦 PERFORMANCE BASE先岩岩係香港出

快極都10月啦

咁我買唔買好...好想買surface book好耐

分分鐘年尾先有
qualcomm班友露口風話十二月先有ARM CPU既surface, 話唔埋等埋一齊出

咁我應唔應該買好?唔想再用mac,成日要轉window,好唔方便工程佬用
同埋surface book係咪可以拆岀黎當平板既android 用?

sb係可以拆出黎當平板
但唔係行android
Windows 10S
windows store有真完整版office
呢樣野真心幾好
windows store有真完整版office
呢樣野真心幾好

代表就算用WIN 10 RT都有得用真OFFICE
其實10S係咪只係一個cost down版10
條女有啲似verge果個

我skip左冇睇
win 10 S係一個完全唔同既OS
定係完整WIN 10既一個SETTING

我skip左冇睇

我都miss左少少
就咁睇10s似係一個冇得裝3rd party app嘅win10

我skip左冇睇

我都miss左少少
就咁睇10s似係一個冇得裝3rd party app嘅win10

可以咁講,應該話係rebrand 左嘅win rt
唔同嘅係佢可以upgrade, downgrade
Minecraft Education
佢係咪同apple發佈會一樣
軟件同硬件分開唔同日子發表?

有新一體式surface laptop leak 應該今次有啦掛

真係同軟件有關嘅係build, 5月11就係
今日有surface 老細係度,點都有hardware

真係同軟件有關嘅係build, 5月11就係
今日有surface 老細係度,點都有hardware

唔熟流程,thx
好少睇m$啲發佈會
好睇過apple近年果啲十萬倍
黎料黎料
睇新嘢
咪令我失望

Hardware不定期
好少睇m$啲發佈會

今次幾好睇,最重要唔洗凌晨起身睇

surface啲event次次都係10點幾,其他發佈會次次都係睇一個鐘就訓,等聽朝report
好少睇m$啲發佈會

Surface studio條intro正到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞