[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(2)

986 回覆
7 Like 2 Dislike
究竟出唔出surface pro 5嫁?不如直接話唔出算啦,等我買surface pro 4
4G ram up

又玩128gb 4gb ram
多電
有TOUCH, 有筆
夠輕
夠簿
夠細部

最重要好撚輕

除左冇2IN1, 簡直係ULTRABOOK既完全體

好唔好得過surface book

唔分體同要gpu絕對夠抽

邊部效能好d?

純講cpu 分分鐘呢部快過book
呢部用緊第7代, surface book都係第六代
4G ram up

又玩128gb 4gb ram

呢個年代仲玩4+128gb
多電
有TOUCH, 有筆
夠輕
夠簿
夠細部

最重要好撚輕

邊部效能好d?

6 7代其實冇咩分別
31 dec前買可以免費上10 pro
不過依家surface啲名都幾亂下
pro個名最勁,但其實係三部入面最廢果部
book個定位係ultimate laptop,但又啱啱出左部laptop
多電
有TOUCH, 有筆
夠輕
夠簿
夠細部

最重要好撚輕

邊部效能好d?

Skylake同kbl根本冇分別
究竟出唔出surface pro 5嫁?不如直接話唔出算啦,等我買surface pro 4

我覺時會,只係未到timing
得i5/8+256gb先有四色

我覺得會,只係未到timing
多電
有TOUCH, 有筆
夠輕
夠簿
夠細部

最重要好撚輕

邊部效能好d?

Skylake同kbl根本冇分別

skylake 得10hr
kbl 幾間廠都標14hr

好彩

好彩

咁撚正 似啲去外國想岀一部

好彩

咁撚正 遲啲去外國想岀一部

build 2017?
今日發佈呢目標係教育領域wo
依家大學生真富有

好彩

希望999係8gb 256ssd啦

build 2017?
今日發佈呢目標係教育領域wo
依家大學生真富有

個個都買macbook
香港特別多有錢人
窮人都買macbook唔用chrome book
應該最低階賣6988/7488

我估咋
咪屌我

starting $999 wo

好彩

希望999係8gb 256ssd啦

i5 4+128GB $999.
https://arstechnica.com/gadgets/2017/05/microsoft-makes-a-regular-old-laptop-the-surface-laptop/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞