[M$打手]Surface/Win 10 laptop交流討論(2)

986 回覆
7 Like 2 Dislike
有冇人覺得surface個mon太細?

邊間u
12.x寸3:2 算ok,再大就好大塊

拎住IPAD PRO都覺得大
SURFACE應該都差唔多

我覺得個黑邊太粗

邊間u

邊有咁新 10.6寸個D
用慣自己部laptop 13.3寸
覺得surface mon好細

只係差一寸
sp4要預你當tablet用
太大會好難拎上手用

邊間u

只係差一寸
太大會好難拎上手用

10吋個部係surface 3
係細部好多 但拎上手舒服好多

邊間u

只係差一寸
太大會好難拎上手用

平板好難窄邊框
最窄果部DELL XPS12 不過超貴

邊間u

只係差一寸
太大會好難拎上手用

平板好難窄邊框
最窄果部DELL XPS12 不過超貴

dell果部2合1都係叫xps13
xps13普通laptop版就吸引
2合1呢個價呢個spec就麻麻地

旺電見到6880

keyboard有咩色?
上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

問佢唔要鍵盤有冇得再平
之後自己再買

呢部我有諗過, 但係有幾個問題
1.電冇進步, moon大左res高左但電同sp4一樣係39whr
2.牙石啲QC (明明sp4都係牙石整)

但係8GB 256ssd 7.5k係幾吸引

surface pro 4係asus整
sources?

代工?

係鬼,到目前為止都唔知邊到代工

和礦
和碩同牙石拆左顆好耐

旺電見到6880

keyboard有咩色?
上網睇有幾隻
但落親鋪問都係得黑色

問佢唔要鍵盤有冇得再平
之後自己再買

呢部我有諗過, 但係有幾個問題
1.電冇進步, moon大左res高左但電同sp4一樣係39whr
2.牙石啲QC (明明sp4都係牙石整)

但係8GB 256ssd 7.5k係幾吸引

surface pro 4係asus整
sources?

代工?

係鬼,到目前為止都唔知邊到代工

和礦
和碩同牙石拆左顆好耐

原來和石已經唔係牙石
而家先知
Surface book i7已入手
幫樓上巴打買左SP4 i5 256

SSD 係東芝

但一開盒就卡關
Windows 10 真係好Q煩,windows update 裝極都 fail ....
幫樓上巴打買左SP4 i5 256

SSD 係東芝

但一開盒就卡關
Windows 10 真係好Q煩,windows update 裝極都 fail ....

troubleshooting
各位巴打,洗唔洗癡moon 貼呀?
個type cover 會唔會搞到個moon 有烘?
各位巴打,洗唔洗癡moon 貼呀?
個type cover 會唔會搞到個moon 有烘?

試過買taobao 貼完覺得支筆寫得冇咁順 最後搣左
有冇人用sp4 i5黎整3D modelling?
好唔好用?
sp4個筆頭用左冇2個月就爆左
上官網登記完產品發現要磅水買個筆頭kit
100蚊+50運費
有冇人同我一樣爆過筆頭點維修
btw 支筆仲用到
sp4個筆頭用左冇2個月就爆左
上官網登記完產品發現要磅水買個筆頭kit
100蚊+60運費 埋單160啊
有冇人同我一樣爆過筆頭點維修
btw 支筆仲用到

淘佬賣筆尖套件58大洋
唔通真係要
btw M$store買要151蚊(教育優惠
25號有新Suface
mon實舊機清貨價先
25號有新Suface
mon實舊機清貨價先

真?
見到M3 冇筆版5488
原來唔送Keyboard
大陸23搞特價 3999買m3版
香港乜都冇
香港乜都冇

香港i5版長期賣6000銀
大陸仲賣緊6000幾大洋又點計
香港或成世界4gb 128版出貨量最大地區
香港乜都冇

24號賣5299 大陸
香港乜都冇

24號賣5299 大陸

等睇25號香港有冇動靜
前日先trade in垃圾去m$ store
依家唔知買唔買好
25號有新Suface
mon實舊機清貨價先

唔係23號發佈咩?
香港乜都冇

24號賣5299 大陸

等睇25號香港有冇動靜
前日先trade in垃圾去m$ store
依家唔知買唔買好

我上次trade左張劵最後都冇用到
當清左件垃圾算數
裸機4500買唔買好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞