其實YY Lam好伏

408 回覆
395 Like 34 Dislike
勁垃圾
補左2年都得個3
我不如就咁考算

Me too
2年錢3份卷拎3
好彩當年同個老師熟
Sba高分,最尾拉番有4
秒正皮
成級同學當丫丫神咁拜 又成日po sc ig話欣師欣師

見到啲人話為左欣師要搏盡想嘔
我覺得唔差
不過唔會迷佢lo
打手出沒注意
對呢個人好反感
我從來冇補過佢,識好多人補完佢都係2/3
成萬幾人補佢,唔通個個都成績好咩
Yylam俾班人吹捧到上天

我都係靠劉sir 先入到u
第一年考中文得2 作文得1
上年補完劉sir 中文升到4 作文有5
不過可惜劉sir 已經無再教補習
好掛住上年係太子上堂既日子
補佢習幾開心 又學到野

劉sir真係好正
我考個年7成同學有補yy 最高個個好似先4
欣師
其實好睇你本身底子既 本身得3點補幾耐都上唔翻去架啦 背哂成本林場都冇用
本身叻既 咁咪繼續勁囉 補佢考得好既大部分都名校 本身都已經唔差啦 但考得差同時一批攞2既

利申:瘋狂咁補咗2年 好彩走得快

補佢習幾開心 又學到野

劉sir真係好正

劉Sir
中六先開始補
考完中文得2, 作文有4
教左好多有用嘅嘢
萬佛朝宗
利申: 14 DSE
認真從來覺得文科呢家嘢好講底子同語感
好難靠你一兩狂補就操到個language sense出嚟

利申完全冇補過習 淨靠平日上堂操PP
中文英文裸考2014DSE分別拎4同5

補佢習幾開心 又學到野

劉sir真係好正

我15年10月 開始補regular
一開始都覺得無乜特別 一開始教reading
一到教作文個part
即刻打消左個諗法
當年班上好多人都補YY,有補嘅個堆Dse考完出到嚟係大部分2,有啲1,冇人3
都幾好彩同個friend冇補佢,補咗第二個

相當年班上啲同學都係,有幾個仲要由中四補起 唔補佢好似蝕咗咁 點知出到嚟
on9先補中文
補親yylam嘅都當佢神咁拜
成日睇到ig啲人tag佢
又要同佢影相又送禮物 補習老師搞到成個明星咁樣
利申冇補過佢 只係睇唔過眼呢啲偶像化行為

通常都係補佢個D同學考咩試都會拎住佢啲嘢睇,又要好張揚,但又要唔俾人睇

通常都係補佢個啲同學考咩試都會拎住佢啲嘢睇,又要好張揚,但又要唔俾人睇
最叻就係俾海量讀物俾你,三千個文言文字叫你背,近千個古今中外例子。淨係背¼,你都唔使考試其他科。補習就係叫你唔使咁勤力都可以攞高分,YY Lam 完全本末倒置

咩叫海量?

小學畢業未

低質會然充斥連燈

已block
認真講句
YY幾差都好過晒出面嗰班中文補習老師
不服來辯

完全同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞