其實YY Lam好伏

408 回覆
395 Like 34 Dislike
除左綜合同寫作都有用 多範文參考下 其他技巧好廢 特別係聆聽 考個陣聽都聽唔切 仲有時間慢慢分析咩
all in tsuitsui
屌,十鳩幾個skill
你叫我點用呀

果D叫大包圍,有用既skill應該簡而精
廢柴唔溫書就慳啲啦我識嘅係補佢當娛樂,補完唔撚溫,最後攞柒左2。

望完佢哋真係得啖笑,又要屌補習佬又屌中文老師sba俾得低分,明明你面前有個sba40分嘅人攞4你60幾綜合得2根本你本身已經有問題,study leave用十日慢慢睇都夠我攞3

利申mock 2 dse 4 ,補柒左丫丫淋我一個中六,作文係有顯著進步,mock攞u變5**

出現了

睇下你理解能力幾高成段嘢叫你補完習去溫書,你就覺得人哋係打手

我個point係補佢係冇可能搵得哂

點解個個覺得中文淨係補佢

你行下自修室就會知點解

羊群

TsuiTsui 真係教得好過YY

佢有上連登架
咪擾敵啦 考試先黎講呢啲
個人覺得yy都幾好 寫作啲句子好靚 說話技巧都係係佢到學返黎 最後5左 係批評之前不如問下自己有冇盡力先 考緊DSE既你去溫書啦仲上連登

說話技巧 笑左 其實係睇轉數快唔快姐
利申5* 無補過習 一直唔明點解要補
先旨聲明,唔係維護yy lam,但唔好諗到跟到“名師”就一定好成績先得嫁

利申畢左業幾年,亦冇補過yylam
點睇黃海星

本身中文好差嘅話跟佢有啲用嘅

補過 都唔明

佢有上連登架

最弊背完係冇撚用
有冇人講下蕭源
到底有冇人補?
徐永豪

Same

識貨

點睇黃海星

本身中文好差嘅話跟佢有啲用嘅

有冇人講下蕭源
到底有冇人補?

番左成日學 比幾百聽吓gag 吹下水都唔錯既
徐永豪

Same

識貨

TsuiTsui >>洪偉權>>>YY
徐永豪

Same

識貨

TsuiTsui >>洪偉權>>>YY

補習正廢柴 特別係當啲所謂名師係明星,神咁拜果啲

好撚噁心
咪擾敵啦 考試先黎講呢啲
個人覺得yy都幾好 寫作啲句子好靚 說話技巧都係係佢到學返黎 最後5左 係批評之前不如問下自己有冇盡力先 考緊DSE既你去溫書啦仲上連登

說話技巧 笑左 其實係睇轉數快唔快姐
利申5* 無補過習 一直唔明點解要補

咪臭係
益哂班垃圾名師,見到一車車學生比佢地劏就覺得噁心 chok撚哂樣唔知做乜鳩,送杯野飲比人就「好撚親民」,中學老師咪仲親
想當年對佢冇好感 但都想試下補

補咗video班 都冇乜點睇佢派果堆野
(不過佢比果d 寫作idea 有d都幾好)

反而用咗佢寫作、綜合嘅技巧

例如 點砌個結構 搞返好喲句子結構

就真係拎咗2個分卷5**

agger
當年作議論文用佢既框架 點樣諗point既技巧俾我附碌左個5**
利申:考試第一次作議論文 我都唔知自己係咪傻撚左
YY有無用 就見仁見智啦 我就覺得幫到我既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞