其實YY Lam好伏

408 回覆
395 Like 34 Dislike
打手出晒黎
補啊豬啊狗都咪撚補 英皇垃圾 Ben Fung

呃學生派配套一本都冇
屌你老母上堂讀文讀到2046 真係當人文盲咁去聽佢朗讀
仲有搵埋成堆打手,菲律賓acc like爆自己fb,真係狗也不屌
其實真係睇你好唔好彩
本身無補習 中文底差
閱讀竟然有5 自己都嚇親

本身學校卷一成績點先

次次都係緊緊pass
都係嗰句 平常心做 有時唔好諗太多 啲答案可能就係咁直接
補習嗰啲都係嘥尻氣啦
考試根本就係靠自己無話報咗邊個邊個就一定會好

YY教書好唔好因人而異
但佢教書嘅態度令我尊重
雖然補得一年但認真覺得比起自己學校啲教畜真係肯努力為同學,肯負責。

平心而論 咁佢做得補習老師緊係為左彌補日校老師既不足 唔通同佢地一樣咁hea 仲點做補習

以前就會咁覺
但係依家咁嘅制度下仲點會係
成級同學當丫丫神咁拜 又成日po sc ig話欣師欣師
補佢嗰d睇路喇
其實真係睇你好唔好彩
本身無補習 中文底差
閱讀竟然有5 自己都嚇親

閱讀卷究竟係考運氣定考理解

我覺得係運氣

我係學校操綜合,就算跟曬中文老師嘅綜合notes,背曬佢俾嘅例句format,基本上操嘅卷都係得2 ,最高得3
但我去考16dse,唔知人品大爆發定係點,份綜合5*左 ,我個中文老師都O左嘴 ,不過我真係要多謝我中文老師,無佢嘅話我中文死撚硬

1 2 5* 2 -> 3
講真,補咗一年YY,覺得無乜大作用
但至少叫做有啲野背下,買個安心,但考完都唔太覺得補咗有咩分別
利申:最尾得5
成班人自己底唔好就屌補習佬
補習只係將d野包裝好等你易d理解
你自己廢/唔去消化 補幾多都冇用
呢個世界冇咁多捷徑冇咁多神技㗎大佬
如果係人補完就有星 個個都變狀元啦
上過幾堂,窮撚無錢補,都覺得無撚用
最撚督眼督鼻係班入面有班八婆同傻仔,成日話yy乜乜柒柒,又攬住啲筆記當寶,最後最叻個個都有4既

利申:中文5,細分有5**
最叻就係俾海量讀物俾你,三千個文言文字叫你背,近千個古今中外例子。淨係背¼,你都唔使考試其他科。補習就係叫你唔使咁勤力都可以攞高分,YY Lam 完全本末倒置

咩叫海量?

小學畢業未

低質會然充斥連燈

你地唔好再打錯字啦 海參就海參啦
徐永豪
YY Lam真心有用

佢令我明白到自己溫好過聽佢廢up
利申:冇補之後成績反而好左
或者咁覺 中文不嬲多睇 有著數
覺得yy係大型補習社中文老師入面最好
不過中文建議補私補 始終yy要兼顧好多學生需要 而中文又可以有好多變化 有個老師針對自己需要會好啲 但首先個私補要唔伏
利申 當年中文私補 兩份分卷5** 大分5* 八大中文系
勁垃圾
補左2年都得個3
我不如就咁考算
中六開始補yy
然後作文5**左

我都係靠劉sir 先入到u
第一年考中文得2 作文得1
上年補完劉sir 中文升到4 作文有5
不過可惜劉sir 已經無再教補習
好掛住上年係太子上堂既日子
補佢習幾開心 又學到野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞