其實YY Lam好伏

408 回覆
395 Like 34 Dislike
有上開andrew堂既學生都知佢成日寸丫丫本林場必備厚過黃頁

經濟來講Cliff Yeung 好少少

MIC G
中文好考思維,呢樣好考平時諗野深唔深入 識得諗野就自然諗到比啲咩例子,自然唔需要林場必備
記得我個年
d同學狂吹奏yy lam
講到A硬咁
點知最高個個得C

利申:高考

大把人補完yyllam 中文得2,3

屌,我咩都冇補都攞到3
最叻就係俾海量讀物俾你,三千個文言文字叫你背,近千個古今中外例子。淨係背¼,你都唔使考試其他科。補習就係叫你唔使咁勤力都可以攞高分,YY Lam 完全本末倒置

笑而不語
記得我個年
d同學狂吹奏yy lam
講到A硬咁
點知最高個個得C

利申:高考

大把人補完yyllam 中文得2,3

屌,我咩都冇補都攞到3

咩都無補-6 A 左
中文都好靠底子
其實睇你本身勁唔勁,有無温書, 學野快唔快架姐
如果你本身豬蠢又懶, 個老師幾神都無用啦, 自己廢又罵個老師, 邊個話補完一定拎5**
果年補完3個細分5**
我睇晒佢俾啲野就算 無夾硬死記爛背
班人成日話yylam tip 中題好勁
只要記曬佢d notes就得
但係tip中果d多數係考評局翻抄
其實所有補習都好伏

攞補習嘅時間自己溫仲好
[member]丫丫林唔知咩方法攞到3月份派既評評手冊

入面有哂所有考場 考官電話 同最新既考試樣本

其中有兩題說話係比喻題同象徵題

所以丫丫林係考DSE 前拍左條片比中六班考生知要溫呢兩類

利申:琴晚發夢上堂個陣見到[/memb]

你小心yylam告你
認真講句
YY幾差都好過晒出面嗰班中文補習老師
不服來辯

有學歷有資源配套有教文化野上堂唔悶有mock
佢D中外古今埋明垃圾 識背一定背百搭例
咪擾敵啦 考試先黎講呢啲
個人覺得yy都幾好 寫作啲句子好靚 說話技巧都係係佢到學返黎 最後5左 係批評之前不如問下自己有冇盡力先 考緊DSE既你去溫書啦仲上連登
點睇黃海星

本身中文好差嘅話跟佢有啲用嘅
最叻就係俾海量讀物俾你,三千個文言文字叫你背,近千個古今中外例子。淨係背¼,你都唔使考試其他科。補習就係叫你唔使咁勤力都可以攞高分,YY Lam 完全本末倒置

咪擾敵啦 考試先黎講呢啲
個人覺得yy都幾好 寫作啲句子好靚 說話技巧都係係佢到學返黎 最後5左 係批評之前不如問下自己有冇盡力先 考緊DSE既你去溫書啦仲上連登

今時唔同咁玩法啦,好似嗰日23號咁無啦啦出左條之前未出嗰個題目。基本上佢可能會玩新野,佢今年考試特別針對啲補習老師
根本中文科就係睇運
卷一死操就得,題型變化不大
其他卷就自求多福
有fd中文唔勁都有五
有fd中文底好都二咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞