[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (60)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
對愉園有啲失望 剩係換左個外援 其實作用未必太大 始終外援最多出4個 但愉園班本地兵水平真係唔夠 相反元朗流浪都加左入籍兵 睇牌面愉園最大機會降
我幾欣賞佢哋堅持用班後生 就算愉園最後降我相信班仔都會有人賞識
愉園後防都叫ok,係中場唔係幾掂,黃榮傑林毅東呢D都唔係好夠班,馬希卡歷又唔係好幫到隊波希望前線多左個外援會有多D進攻板斧啦
用左3年先升得翻上黎 希望唔好得一年貨仔啦
可能下年又十二隊呢
晉峰同南華升班
有人問點解港超球員咁廢,佢話因為SI有限香港球員CA同PA, 所以點整都唔會整得勁,即使整勁左都會比官方EDIT返低

有人問佢有冇錢收,佢話冇錢收

但點解數值十年不變+位置唔Update呢d就印象中冇答過
根本就冇心整
有限能力一回事,但連位置同能力值個方向都錯呢啲邊有得賴
呢條仆街掛名拎哂香港 馬拉 坡狗 印尼既data updata黎做叫做東亞區head data researcher
你地可以上si官方forum睇下
坡仔果啲都屌佢話聯賽有過半係錯哂位置
無心做仲要搶咁多區黎做正仆街黎
其實大家手足有興趣應該sd email去EA
爭下做官方researcher 咁就大家唔洗年年哂時間改
仆街黃洋可以近十年都仲係被set做右翼
Sega...
記者 黎永淦)季中以「修讀教練課程」而離開和富大埔的前港隊主教練郭嘉諾,下半季將重返佳聯元朗,協助這支老牌球會打護級戰。

郭嘉諾是近年本地球圈冒起最快的教頭。曾帶領港隊贏得省港盃的他,去季更入選最佳教練最後3強。今季他離開佳聯元朗轉投和富大埔,本以為可以在亞洲賽大展拳腳。然而新東家行政及人事複雜,教練權力受到掣肘,在10月底菁英盃爆出被富力R&F反勝5:3的驚人戰果後,郭嘉諾即於11月初辭職。當時和富大埔指郭嘉諾離任原因是「教練班延期」,而主角則在個人社交專頁若有所示地寫道:「我會繼續走我認為是對的路。」

郭嘉諾恢復自由身之後,便回到內地參加教練班,向考取亞洲足協專業牌照的目標進發。惟教練班最近因為新型肺炎而延期,於是佳聯元朗再次向他招手,雙方一拍即合,郭Sir昨日更已歸隊主持練習。球會也在社交專頁以「郭 Sir 強勢回歸」為題宣佈喜訊。更指「郭嘉諾回歸元朗重掌教鞭,決心帶領元朗踢出成績」,而原任的陳文俊則改以助教身份繼續支持球隊。
呢樣真
今季鍾昇霖主要打防中 佢打閘0進攻
咁佢地升上嚟都係為咗比車校班青訓踢 愉園都係個殼嚟啫
不過佢哋啲人如果下季比人挖走都唔知點補充
感覺上佢哋已經將車校幾個年齡段嘅勁人幾乎show曬hand 再細個啲又未ready 去咗外國嗰啲又無咁快返
屍徒一到韋根,韋根就贏波
邊隊降季尾先知,可能鬥到最尾幾場
飛馬,流浪,魚丸,王 6c隊分數太接近大家都有機
關鍵視乎外援表現同士氣
垃隊簽左肥彭,護級水平夠哂,後防唔發傻有機上岸
想睇余在言
但無乜出過
下半季韋根變巨根
有專人洗底褲 踢高兩班波
我都想睇
不死小強
呢個去左加拿大讀書喎
最近去?
記得上半季好似都出現過喺名單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞