[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (60)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
gay
卓耀國 永遠都存在
閉門作賽終於可以復出
great
自抬身價
無必要掛
康文署在今天六時半宣布,文康設施將繼續暫停開放至2月17日。此情況下,受影響的超聯級賽事增加至11場、甲組20場、乙組14場、丙組23場。青少年級及女子則不計其數。
流浪快d搵佢啦
唔使la, 佢無得救
何況流浪前場大把人
歐冲都只係後備
預期之內
二月 十七日之後會唔會重開,重點係
希望唔會三月中先開,今個月底局部開唔知有冇可能

掛住同手足們一齊睇波嘅日子
【體路專訊】港足3月或失去主場之利!據越南傳媒報道,伊拉克足協日前已向亞洲足協申請,將下月31日香港主場對該國的2022世界盃外圍賽分組賽改至越南上演,以避開武漢肺炎疫情 。

據越南傳媒《THANH NIÊN》及《SPORTS442》報道,因應武漢肺炎疫情持續在香港擴散,伊拉克足協已向亞洲足協申請將下月底香港主場的世盃外改至中立場舉行。報道指,因為伊拉克與越南下月26日會在河內「拍跳」,伊拉克傾向申請比賽在河內的美亭國家體育場上演。《SPORTS442》的報道指,越南足協正考慮以美亭、胡志明市的統一運動場及土龍木市的丘豆運動場作中立場選址。不過《THANH NIÊN》就引述越南足協秘書長Lê Hoài Anh指,越方並未收到任何有關伊拉克申請中立場的資料。

去年10作客2球不敵伊拉克的港足在世盃外C組暫得5分排第4位,餘下3仗分組賽分別是3月26日作客伊朗、31日主場迎戰伊拉克及6月9日作客巴林。

https://www.sportsroad.hk/archives/284087
越南佬Jer夠未
冇辦法 正苦唔肯封關
呢層要問 AFC
香港足總幾時申請唔去伊朗?
人地伊拉克幾快做野
踢中立場囉,如果仲有國家畀香港人入境嘅話
亞協呢D垃圾波AFC會咁得閒搞中立場?
先前不漏洞奶唔係禁止香港護照入境咩?咁快就做定小動作獻上自己國家做中立場
元朗都加左卡立 姚明架
去台灣都唔去越南啦屌
今朝唔見卡立
魚丸新外援暫時唔知咩料要睇多幾場
垃隊本身中前場堆滿人後防差,簽左迪達後防穩左幾有針對性,始終鐘昇林打正選中堅果季降班狂甩所以佢打閘好 d
元朗就簽舊將,風車帶應該回勇
大埔飛馬都未必穩,只係高 dd分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞