[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (60)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
希望有機會再喺球場見各位手足
一日三賽創新猷
求直播link
多謝m爺 祝你今年買乜中乜
【武漢肺炎】香港足總暫停所有賽事 將軍澳足球中心僅予港超隊訓練 (17:41)

香港足球總會今日宣布,所有賽事、訓練及活動暫停,直至康文署場地重新開放。足總行政總裁溫達倫今午在足總總部接受查詢時表示,若港超復賽,在將軍澳足球訓練中心(FTC)閉門作賽是較可行方案。而該足球中心由明日起,只有限度開放予港超球隊訓練,不會開放給公眾,直至另行通知。

足總行政總裁溫達倫今午於位處何文田的足總總部,接受查詢時表示,若目前情况持續,未來一周(下月1日至4日)5場菁英盃分組賽肯定需要延期,而足總將於下周日之後安排會議,與球會討論在FTC舉行閉門賽事或港超延期安排,期望在下周中或周末前有定案,透露盡力維持在5月底前完季:「可能會增加日間場次,因為球會很多外援都是在5月後便完約。」

溫達倫補充,港甲等低組別聯賽將暫停舉行,直至康文署場地重新開放。有意見指取消足總盃賽程,他補充,考慮到下季亞洲賽資格,不同意有關安排。另足總表示,為盡量減低疫情在社區擴散的風險,足總職員可留在家中工作,直至2月2日。
第一日知垃垃出糧係咁咩

續多一個月約囉唯有
食屎啦垃圾立
佢真係有個句講個句 好撚正
咁做已經賤 仲要公開講係到扮可憐咁
希望首爾可以為大埔報仇
支持閉門作賽的球會還有冠忠南區,主席陳文俊表示:「政府封場都係擔心人群聚集啫,咁閉門作賽咪唔使擔心囉,無球迷入場嘅話,連大部分場地工作人員,好似票務、保安等等都唔使,兩隊波連埋球證有幾多人啫?希望足總可以安排到場地畀球會去閉門作賽,一日踢兩場,戲碼好嘅賽事就安排埋直播,等球季可以喺5月前完成咗佢啦!」據悉,傾向「閉門作賽」的球會除標準流浪和冠忠南區外,還包括香港飛馬和佳聯元朗。
將軍澳踢諗起都想笑
吉打要晉級了
踢咗半個鐘就出黎燈
11月去旅行睇過首爾 好撚廢 吉打一定晉級
讓2.5都唔買下盤真係唔係路
首爾呢d閪波
域奇波有得鬥下
狗會有開亞洲盤咩?
首爾12m
我睇365
吉打rc
禁區rc?
禁區打排球咁撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞