[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (60)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
廢左咁多
唔怪得東方唔要
麥柏倫●香港隊主教練●羊●心想事成
‧1967年2月3日出生的Mixu,今年「害太歲」,在人際關係和健康方面難免會遇到衝擊,特別在工作上的衝擊更為明顯,本來簡單不過的一件事,都有可能搞出「大頭佛」,要費神去面對和處理。不過,好彩尚有「紫微」和「龍德」兩顆強勁的吉星拱照,就算遇上阻滯,最終都可圓滿解決,化險為夷。

From: on.cc
胡恩晴●東網港超聯主播●狗●吉人天相
‧1994年2月19日出生的Kannas,踏入新一年只有「天解」一顆吉星,做事每每先苦後甜,與去年事事順利比較,有很大的差別。反而凶星就「齊全」很多,其中「天狗」和「吊客」即出門要事事小心,但如何謹慎也難免遇到寄失行李或航班延誤等阻滯;新一年亦不宜投資,繼續打住工先啦!總之Kannas姐在鼠年不要給自己太大壓力,工作上遇到甚麼困難,請隨便向「司徒大導」或「大頭」提出,一定撐妳喎!

From: on.cc
咁後生架
何老鹽教神婆帶口罩
對於這個突然的決定,首次入選香港隊的愉園中場黎培基,坦言對賀歲盃被取消感到「很灰」:「個心本來已經準備好第一次代表香港隊,就算依家放梗假,我都唔介意犧牲假期去踢呢場比賽,依家踢唔到真係好唔開心。」他又指賀歲盃是一個平台讓教練觀察他的表現,助他日後能正式被選入一隊,如今機會沒了,唯有在球會再加倍努力。

繼2013年後,第二次入選香港聯賽代表隊的標準流浪中場安達則指,他和一眾港聯球員本來都很希望在賀歲盃亮相,讓球迷見證實力。如今與賽事緣慳一面,當然感相當失望,然而他對這個決定表示理解:「如果取消保障到所有人嘅健康同安全,我哋絕對尊重呢個決定。」
球霸可以打防中
賀歲盃cancel?
想知立立係咪有病,瘦咗咁多
季前已經講緊
瘦咗勁多

垃爹哋
現場見佢精神都仲唔錯
輸波嗰陣屌足總同以前分別不大
唔係話佢搵左營養師幫佢調理咩
祝咁多位今年有命睇波
祝手足同港足職球員 身體健康
祝香港波仲有得踢
佢唔洗擔心啦
遲下實入到
https://www.youtube.com/watch?v=dsWAh0P5_7A

【狼少 X Kannas】本地波.賀年歌.概念大碟主打歌

恭喜發財!!新正頭就梗係要搵啲嘢搞吓啦,我哋就邀請到改歌改到做埋KOL嘅 #狼少 出手,為港超聯改編咗一首專屬賀年歌,當然要搵埋大家嘅「港超女神」Kannas #胡恩晴 一齊合唱演出啦!嗱!嗱!嗱!Kannas話如果反應良好嘅話,會考慮出隻「本地波流行曲概念大碟」……你哋支唔支持先?不如大家畀啲意見啦!!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞