日本鐵道消息及旅遊情報交流區(47)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
https://trafficnews.jp/post/93284
踊り子 新幹線リレー号…引退迫る国鉄185系電車「特急形兼近郊形」の思想持つ車両とは

JR東最後既國鐵型特急
甲府算係咁,都叫近中央道附近算熱鬧
落名古屋有絕對優勢,點都焗搭
即係咁,果到本身就無咩鐵道網絡,正常都搭巴士入火車站,身延線wfc?

要驚就驚長野同埋岐阜果兩個
佢都係要最快最直接來往東京大阪姐,中途站WFC喇
長野唔使驚喎
站嗰度附近超濕鳩去邊度都勁耐
開站之後應該share可以食曬
雖然個批本身好細

長野/松本就永續しなの
咁站呢D都係政治問題,就算無人地帶都要加個站落去
新宿站崎京線南行直新相鐵線幾時轉咗用3號月台?
沿3/4號月台樓梯上去,但上到去見到架相鐵車
仲以為自己上撚錯樓梯
JR東海道新幹線:吓我搭單㗎咋
到時最多最多一粒鐘2班停㗎咋
今年等疫情單野過左之後先諗住去日本
其中一個plan係東京搭內房線去安房鴨川再兜外房出番黎
又或者係搭到去五井轉小湊鐵道再轉夷いすみ鉄道出番外房線
睇嚟復活節凍過水

兜房線半島一個圈
上年好似有やまどり兜房総半島一圈
坐成10個鐘
https://www.jreast.co.jp/chiba/news/pdf/pre1909_guruttosake.pdf
途中會長時間停車畀人買嘢食嘢.............
N700S專線
我應該係記得呢個
https://www.tetsudo.com/event/23408/
一晚搞掂
依家咁嘅情況仲去唔去grad trip好
why not
一嚟dse唔知會唔會delay
二嚟又唔知56月嗰陣會唔會爆發
萬一日本封關/帶咗病毒去日本就唔好啦
book定refundable 嘅酒店, 臨出發先購機票
但我初頭以為你係u grad
連dse都未考而家專心溫書先啦
專心溫習
投身社會後,去旅行可能係放假冇野做例行活動
一般淡季旅行出發前3星期都有平機票
投身社會後, 社畜表示有錢都冇假去旅行
或者好似譚同學唯有星期六坐CX548到東京stay 1晚,然後星期日CX549走
x2 依家份工又少假
有時真係有沖動想裸辭,然後瘋狂去旅行去返夠本先
但依家份工算幾好pay,唔敢貿貿然裸辭
本身都打算下次去東京,花1-2日去下千葉県果邊
成個千葉県,我只去過千葉市、成田市、富津市同Disneyland果邊
反正東京都要去都去過
仲投身社會先去?
我諗住大學走堂去啦喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞