日本鐵道消息及旅遊情報交流區(47)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
Thanks 先,大家都好有愛

一日一夜日光係咩

2月尾去,怕變疫區無得去
日光 同 鬼怒川係一個溫泉區,所以建議你去嗰頭訓一晚
嗰頭以文化古蹟景點為主,唔知你啱唔啱
打定輸數
改左大宮去熱海係CD席,熱海去河津係AB席
仲以為你坐車頭展望GREEN
https://www3.nhk.or.jp/news/html/20200129/k10012264151000.html?utm_int=news-new_contents_list-items_002

2030年冬の五輪・パラの候補地 札幌に決定 JOC

若申辦成功因鐵新幹線就準備等中央打救俾錢起
德川家康墓地,世界遺產東照宮
計画通り
希望唔會,係既都好大獲
點解JETSTAR 4月6號到4月中無機響NRT番香港??第一次見咁
日本禁入境係fake news 吧
fake news
2月去20日,月尾先返
到時回程如果不幸變疫區真係唔知點算好
新手一問 黎緊去東京 有日會上山形銀山 係咪買東北pass一定最抵玩?另外想問乘換按內個app有冇得淨係揀搭JR?
其實個人覺得日本好危

你諗下有個接過武漢團既日本人都中左招,呢個日本人又可能傳左比屋企人,同事,身邊人,再不停傳開去

仲要唔止一個巴士司機接過支那人

之後仲有好多唔同地方既日本人接觸過支武人

呢家分分鐘潛在既病患者可能係數以幾十計
只去銀山的話可以搏自由席
無記錯係比pass略平,但可能無位
如果想指定席或者前後會坐其他JR就買pass平少少

同埋如果唔介意爛到傻既時間
都可以考慮下買JAL Explorer Pass去山形空港再坐巴士去銀山溫泉
因為我見佢有包nex來回仲有去東北來回 計返平過我就咁買車飛 好似係
香港仲危啦,日日愈來愈多入黎
咪係,有得揀,死係日本咪仲好
我不是飛膠鑊巴
起碼都第一卡
https://www.youtube.com/watch?v=bgjKVFF8Pqw

E261系車廂
不過碗麵好似仲頹過Dormy
プレミアムグリーン
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞